onsdag 26 maj 2010

MFF U-21 - Östers IF U-21

Ikväll tog MFF U-21 emot Östers dito i match i U-21 Elit Södra. Matchen spelades inne på Malmö stadion.

Införtankar från mff.se .

Alltså ett relativt ungt lag mot ett Öster som gått kräftgång såhär långt i U-21 serien.

MFF ställde upp med följande lag.

Dusan Melicharek
Filip Stenström-Miljan Mutavdzic-Filip Helader-Jetmir Useinovski
Jiloan Hamad-Kristoffer Jeppson-Ricky Kruys-Jimmy Durmaz
Dardan Rexheipi - Dino Islamovic

Tyvärr missade jag första 5-7 minutrarna av matchen men ställningen är 0-0 när jag anländer.

Snabbt inser man att den här matchen kommer bli en relativt ensidig historia. Ett MFF som styr och ställler lite som man vill och ett Öster som har hela laget på sin planhalva i försvarsläge. MFF rullar runt ganska hyggligt och börjar så småningom vaska fram en del chanser. Jiloan Hamad slår ett inlägg som Dino Islamovic skarvar mot bortre stolpen men bollen smiter precis förbi stolpen. Lite senare i matchen så får Kristoffer Jeppson ett bra läge i straffområdet men skottet går strax över.

1-0 målet kommer istället efter en fin djupledspassning från vänsterback Jetmir Useinovski. Passningen hittar fram till en djupledslöpande Dino Islamovic som rullar bollen förbi den utrusande målvakten.

2-0 målet tillkommer efter det att Jimmy Durmaz bryter in från kanten, hittar väldigt fint i djupet en löpande Dardan Rexhepi. Dardan tar emot bollen och slår ett inlägg som efter lite studsar hamnar hos Jiloan Hamad som trycker in bollen i mål.

Öster då? Ja, de har inte mkt till chanser, ibland får de något omställningsläge men jag är inte säker på att de har ett avslut på mål i första halvlek.

Andra halvlek börjar med samma MFF-uppställning på plan. MFF kontrollerar matchen totalt utan att skapa sådär jättemkt chanser. Bolltempot lämnar en del övrigt att önska dock. Några byten sker under andra halvlek. Jiloan Hamad går ut och ersätts av Skerdilaid Gashi, Dino Islamovic byts ut mot Nikola Petkovski och på vänsterbacken går Emil Borg in.

3-0 kommer till slut genom en djupledslöpning av Dardan Rexhepi där han så småningom spelar bollen bakåt till en framstörtande Skerdilaid Gashi som med ett bra skott trycker in 3-0. Resten av matchen spelas av med en del halvchanser för MFF utan att något mer mål faller. Öster skapar en chans i andra men bollen slinker precis utanför stolpen.

Matchen slutar 3-0, en stabil seger för MFF. Såg kanske lite tempofattigt ut från MFF stundtals i andra men samtidigt skapade Öster i det närmaste ingenting.