Som ett slags upptakt till Skånederbyt idag så spelade MFF U-19 match på Plan 9 mot Elfsborg U-19.

Georgios Papavramidis
Jetmir Useinovski-Metin Hamid-Filip Helander-Tobias Malm
Tobias Lewicki-Skerdilaid Gashi-Kristoffer Jeppson-Muamet Asanovski
Dino Islamovic-Niko Petkovski

Matchen inleds ganska jämnt. Elfsborg spelar ganska fysiskt och aggressivt och det smäller en del på mittfältet. Första riktigt farliga chansen är när Tobias Lewicki avancerar framåt och får iväg en riktig projektil som tar i ribban, väldigt nära 1-0. 5 minuter senare gör samme Lewicki ett bra inlägg från högerkanten, Niko Petkovski avslutar från nära håll men Elfsborgs målvakt gör en bra räddning. Några minuter senare så tvingas Tobias Malm utgå p g a skada och ersätts av Emil Borg. Niko Petkoski håller sig fram efter att Dino Islamovic vunnit boll och Niko träffar stolpen. Halvlekens farligaste chans för Elfsborg kommer efter inlägg och väldigt bra skott från nära håll men MFFs målvakt gör en bra räddning. Som är så vanligt efter en rad kvalificerade chanser så kommer första målet mer av en slump. Emil Borg slänger iväg ett inlägg från vänsterkanten. Bollbanan blir hjälpt av vinden och bollen seglar in i bortre burgaveln. 1-0 till MFF i halvtid.

I början av andra halvlek skapar Elfsborg en farlig chans som blir resultatlös men kvitteringen kommer ändå efter en hörna, 1-1. Detta mål verkar tända MFF-yngligarna och bara någon minut senare bryter Tobias Lewicki och rullar med vänstern in 2-1. Ett skott som inte såg så hårt ut men väldigt välplacerat nere vid stolproten. Strax efter avspark så får Mudi tag i bollen på högerkanten, bryter in och placerar in 3-1. Var Elfsborgs målvakt möjligen lite svag på låga skott? Man fick onekligen intrycket av det. Oavsett vilket, två snygga mål och tvåmålsledning för MFF.

Resten av andra halvlek präglas av att MFF har mkt boll och spelövertag utan att bollen vill trilla in. Istället reducerar Elfsborg till 3-2 efter en tilltrasslad situation. Ännu en gång verkar det som motståndarmål tänder MFF och 2 minuter efter Elfsborgs mål så gör MFF 4-2. Det är Mudi som trollar sig fram längs vänsterkanten och spelar in till Dino som dunkar upp bollen i nättaket. Elfsborgspelarna protesterar vilt och tycker att bollen var över kortlinjen men domaren låter sig inte påverkas. I andra halvlek byts Emil Kadhum, Joel Mårtensson och Philipe Toth in. MFF spelar bra fotboll och låter bollen göra jobbet, lite slarvigt gör dock Elfsborg 4-3 på slutet och det blir lite spännande. Dock håller MFF undan rättvist och tar sig 4:e raka seger i serien.