lördag 29 maj 2010

MFF U-19 - Helsingborgs IF U-19

Idag tog MFF U-19 mot Helsingborgs dito på Plan 9 (konstgräs). Lite fattigt att behöva spela på konstgräs när kalendern är snart inne i juni kan man tycka, men så blev det.

MFF huserar efter 7 omgångar i serien i toppen av tabellen, samtidigt som HIF ligger 10:e plats efter en relativt svag öppning på serien.

MFF ställde idag upp med följande startuppställning.

Georgios Papavramidis
Jetmit Useinovski-Metin Hamid-Filip Helander-Tobias Malm
Tobias Lewicki-Kristoffer Jeppson-Joel Mårtensson-Hicham Ali
Nikola Petkovski-Dino Islamovic

Matchen inleds som sedvanligt är i många matcher med ett ställningskrig där båda lagen har bra koll på positioner och det är svårt att hitta några öppningar. MFF spelar väldigt mkt långa bollar och har svårt att hitta uppspel genom mittfältet. Det är en relativt kraftig sydvästlig vind som gör att MFF har en del medvind med sig under första halvlek och det gör att MFF lyckas etablera en viss press på HIF utan att skapa några speciella chanser. Först efter en kvarts spel kommer första avslutet på mål och det är HIF som får till det utan att det ställer till några som helst problem för MFFs målvakt. Strax efteråt skapar MFF sin första chans när pigge vänsterbacken Tobias Malm slår ett bra inlägg där Dino möter med foten men avslutet är inte helt rent och målvakten räddar enkelt. 5 minuter skapar MFF ett bra läge genom spel och inlägg från högerkanten men Kristoffer Jeppsons avslut från nära håll tar i burgaveln högt upp. Efter ca 30 minuter så broderar MFF återigen fint fram på högerkanten och Tobias Lewicki utmanar in i straffområdet. HIF-backarna tvingas ta till oschyssta medel för att få stopp på Tobias och domaren pekar på straffpunkten. Hicham Ali stegar fram och skjuter men straffen är inte optimal och målvakten kan rädda relativt enkelt. Fortfarande 0-0 alltså. MFF börjar dock nu skapa fler chanser. Nästa chans kommer från vänsterkanten när Hicham Ali och Tobias Malm kombinerar fint men Dino kommer inte riktigt till på inlägget och bollen far utanför. 0-0 i paus med visst "poängövertag" för MFF med tanke på den missade straffen och några bra övriga anfall.

I andra halvlek så känns det inledningvis som HIF tar över matchen lite, kanske med hjälp av vinden som nu delvis ger medvind åt HIF. De skapar inga större chanser dock utan MFF får fram den första chansen i andra halvlek. Tobias Malm rusar fram på vänsterkanten och får in bollen till Niko Petkovski som avslutar från nära håll, klockrent i stolpen. Tobias Lewick bryter några minuter senare in från högerkanten och avslutar men HIFs målvakt kan rädda bollen och stöter ut den till hörna. Nästkommande 5 minuter har HIF sina två bästa chanser på hela matchen. Första tillkommer efter en lite svag inspark från MFFs målvakt där HIF får till en bra omställning med friläge och HIFs anfallare skjuter bollen stenhårt i ribban. Mkt nära 0-1. Bara tre minuter är det dags för nytt friläge efter en snabb omställning men denna gången är det MFFs målvakt som gör en utmärkt räddning och lyckas freda målet.

MFF lyfter upp spelet och en djupledsboll från Hicham Ali letar sig fram till Niko Petkovski som fri med målvakten petar bollen förbi, målvakten river ner Niko och domaren pekar återigen på straffpunkten. Hicham Ali stegar återigen fram, denna gången sitter dock bollen säkert i mål och äntligen ett mål i matchen, 1-0. 2-0 målet dröjer dock inte länge, utan Tobias Lewicki hittar in med bollen till Dino med ett inlägg och Dino trycker in bollen i mål från nära håll. Resten av matchen håller MFF undan relativt enkelt. Tobias Lewicki byts ut mot Emil Kadhum och Tobias Malm byts ut (efter vad som såg ut som krampkänningar) mot Emil Borg.

Matchen slutar 2-0. En ganska jämn match som kunde slutat lite hur som helst, men där MFF kanske ändå vann rättvist med tanke på chanser och spel summerat över hela matchen. Kändes som om det fanns lite mer kreativ spetskompetens i MFF idag och det avgjorde.