tisdag 11 maj 2010

MFF U-21 - Ängelholms FF U-21

Ikväll tog MFFs U-21 lag emot Ängelholms FF U-21 för match i U21-Södra. Matchen spelades inne på Malmö stadion som ser ut att nu ha en ganska fin gräsmatta.

MFF ställde upp med följande startuppställning

Dejan Garaca
Filip Stenström-Miljan Mutavdzic-Metin Hamid-Ricardinho
Jiloan Hamad-Rick Kruys-RÅP-Mudi Asanovski
Dardan Rexhepi - Alex Nilsson

Ganska snabbt när matchen sätter igång ser man att det här kommer bli tufft för Ängelholm. MFF tar i det närmast omgående tag i taktpinnen och börjar skapa chanser framförallt genom pigge Dardan Rexhepi. Han har det första avslutet på mål och det följs av ytterligare att farligt avslut några minuter senare. 1-0 dröjer inte länge, utan just Dardan gör 1-0 efter en hörna där bollen dimper ner vid Dardans fötter. Efter ytterligare någon missad chans gör Dardan senare 2-0 väldigt snyggt där han tar emot ett inlägg från högerkanten och snabb dunkar in skottet i borte hörnet. Efter ca 20 minuter av obönhörlig press från MFF så dras tempot ner lite och spelet utjämnas. Ängelholm skapar dock inga speciella chanser. I slutet av halvleken så gör MFF 3-0 och det är Miljan som är uppe och nickar in en fin hörnspark från Mudi.

3-0 i paus. I paus ersätts Rick Kruys av Skerdilaid Gashi.

I andra halvlek så fortsätter MFF att dominera och göra lite som de vill på banan, utan att ha den där hundraprocentiga skärpan. Ska även sägas att Ängelholms målvakt gör ett helt ok jobb och tar många bollar. 4-0 kommer dock så småningom genom Filip Stenström som gör en rusch på högerkanten där han kör slalom mellan Ängelholmsspelarna. Efter att ha släppt ut bollen på högerkanten får han tillbaka den och kan skjuta den via målvakten in till 4-0. Mkt snyggt.

5-0 kommer några minuter senare när Alex Nilsson tråcklar sig igenom och rullar in bollen behärskat i bortre hörnet. I andra halvlek byts också Kristoffer Jeppson och Dino Islamovic in.

Matchen slutar 5-0 och det kunde blivit ännu större siffror. Svårt att säga om det var MFF som var bra eller Ängelholm som var svaga, kanske en kombination. Hur som helst, bra fokus hos MFF-spelarna och att vinna med stora siffror utan att släppa in några mål är alltid bra.

Kul att se både Kruys och Miljan igång, både skötte sig bra och spelade stabilt.