fredag 14 maj 2010

MFF U-19 - KFF U-19

Idag möttes MFF U-19 och KFFs dito i ett riktigt toppmöte i Elit Södra Juniorallsvenskan. Inför matchen var MFF placerat på 1:a plats med 5 raka segrar, KFF 2 poäng bakom med 4 segrar och 1 oavgjord på 5 matcher. KFF med målskillnad 12-3, det vill säga inget lag som släpper in speciellt mkt mål.

För förhandsinfo om KFFs lag och tankar, se bloggen "90 röda minuter", här

Matchen spelades på konstgräs, plan 9 och MFF ställde upp med följande startelva

Tobias Uddenäs
Filip Stenström-Jetmir Useinovski-Filip Helader-Tobias Malm
Emil Kadhum-Skerdilaid Gashi-Kristoffer Jeppson-Joel Mårtensson
Dino Islamovic-Nikola Petkovski

Alltså Filip S från start och Emil K på högermittfält, en ganska ovanlig uppställning. Tobias Lewicki frånvarande idag (ordinarei högermittfältare) av för mig okänd anledning.

Hur som helst, matchen sparkades igång och ställningskriget började direkt. Första 20 minuterna var det inga speciella målchanser utan lagen höll ihop sina lag och det var mkt långbollar. Man ser dock att KFF är farliga i sina omställningar och har lite "nästan lägen" som är nära att bli farliga. En spelare som är giftig i KFF är Måns Söderqvist, presenation här. Det är inte det att han syns så mkt i spelet, snarare är han farlig att hitta luckan i djupet från sin utgångspunkt lite till höger på mittfältet. Efter ca 20 minuters spel hittar KFF en snabb omställning med boll från mittfältet på djupet i MFF vänsterförsvar, där dyker Måns upp och fri med målvakten rullar han enkelt in 0-1 till KFF. KFF spelar bra och fortsätter skapa chanser. Ca 10 minuter efter målet har de en hörna där det är ytterst nära att bli mål, men bollen slåss undan på mållinjen. Fram mot slutet av halvleken kommer denne Måns loss igen i djupet och är fri igen med MFFs målvakt men avslutet är svagt och Uddenäs kan enkelt rädda bollen. I slutet av halvleken forcerar Tobias Malm sig framåt i banan med sedvanligt hög hastighet och blir nedsparkad strax utanför straffområdet. Bra frisparksläge men frisparken skruvas strax utanför av Jetmir Useinovski. 0-1 i periodpaus, en ställning som MFF får vara glada över med tanke p KFFs chanser i första halvlek.

När andra halvlek sätts igång ser man direkt att MFF tar tag i spelet. Man vårdar bollen och det är färre chansbollar. Möjligen börjar också KFF tröttna lite och deras presspel på mittfältet är inte längre lika effektivt. Det mesta spelet sker nu på KFFs planhalva och MFF vaskar fram en del halvchanser utan att få dit kvitteringen. Det blir dock 1-1 efter en räd på högerkanten. Just vid detta tillfälle konverserar jag med en annan i publiken så jag ser tyvärr inte exakt vad som händer. Troligen är det Kristoffer Jeppson som tråcklar sig ner längs högerkanten och nere vid kortlinjen slår han ett inlägg där ett antal MFF:are störtar framåt och stöter i bollen i mål. Vem var sist på bollen? Oklart, men ett tips är Joel Mårtensson. MFF fortsätter trycka på och ca 5 minuter senare är det oerhört nära ledningsmål när Filip Helander kommer upp bra på ett inlägg men nicken går tyvärr utanför. KFF spelar nu enbart omställningsspel och det gör de med den äran, vid ett tillfälle är det nära men målvakt Uddenäs kan avstyra. MFF byter in Emil Borg på vänsterbacken och Philipe Toth i anfallet och fortsätter pressa på. Precis i slutet av matchen slås en djupledsboll och Dino Islamovic sliter sig loss från bevakning och fri med målvakten lobbar han enkelt i 2-1. I glädje av målet sliter han av sig matchtröjan och får ett gult kort. Det är nog inget som tynger Dino speciellt mkt för matchen blåses strax efter målet av och MFF har segern med 2-1.

Summerar man så får man säga att det var en bra match av MFF. Lite illa ute i första halvlek men stark andra halvlek. En match som likaväl kunde slutat oavgjort men där MFF idag kunde dra längsta strået. Bra jobbat!