söndag 16 maj 2010

MFF U-17 - Helsingborgs IF U-17

Tidig seriefinal idag i pojkallsvenskan Elit Södra.

MFF med 5 raka segrar på första plats mot HIF på andra plats i tabellen, med 6 matcher spelade och 5 poäng bakom MFF.

Matchen spelades på plan 9. Ganska mkt åskådare på plats, man kan gissa att en del föräldrar och andra intresserade från Helsingborg hade letat sig in till Malmö för att följa matchen.

HIF började matchen bra. Såg fysiskt starka ut och spelade med hög intensitet. Känns som att de är det starkare laget i merparten av första halvlek utan att få dit bollen. 1-0 kommer till MFF genom ett riktigt mönsteranfall. Pa Konate driver upp bollen på vänterkanten, slår ett inlägg snett inåt bakåt längs med marken. Sadmir Zekovic hoppar över bollen och bakom kommer Jonatan Ericsson-Holmqvist och distinkt trycker in ett skott intill stolpen, helt chanslöst för målvakten. MFF lyfter spelet lite i slutet av halvleken och Helsingborg ser ut att mattas lite.

1-0 i paus.

Efter paus så har HIF fått nya krafter och tar tag i taktpinnen. De skapar en del farliga chanser som MFF med både tur och skicklighet lyckas reda ut. Dock kommer 1-1 efter ett inlägg på djupet och fin nick som ställer MFFs utan chans. Fint anfall. HIF känns fortsatt lite starkare i matchen men MFF gör 2-1 efter inspel från vänsterkanten, ser inte riktigt vem som gör målet tyvärr. Lite överraskande ledning för MFF. HIF trummar på och har en del chanser utan att göra mål, dock kommer 2-2 efter ett inlägg som blir till ett lite turligt skott som ställer MFFs målvakt. Efter 2-2 så jämnas spelet ut och MFF börjar få tag i spelet lite bättre. 3-2 kommer efter fin bollmottagning och passning av Pavel Cibicki till Egzon Sekiraca som placerar in skottet i bortre hörnet på målet. HIF trycker på för kvittering men MFF har ganska god kontroll och är nära att göra 4-2 på några omställningar. Matchen slutar dock 3-2 och fortsatt serieledning för MFF.