lördag 25 september 2010

MFF U-19 - GAIS U-19

Sista hemmamatchen i serien idag för MFF U-19. 21:a omgången (av 22) i serien, motstånd GAIS. MFF på en tredje plats inför omgången, klara för slutspel. GAIS på en tionde plats, på nedflyttningsplats alltså, med 2 poäng upp till plats 9 och fortsatt säkrat "kontrakt" i elitdivisionen. Att notera är att MFF i år alltså inte vinner Elit Södra divisionen, och det är första gången sedan 2005 som man inte gör detta.

MFF ställde upp med följande elva idag på Plan 5 (naturgräs)
Georgios Papavramidis
Jetmir Useinovski-Alex Blomqvist-Filip Helander-Tobias Malm
Kristoffer Jeppsson-Omid Nazari-Skerdilaid Gashi-Joel Mårtensson
Nikola Petkovski-Dino Islamovic

Ett GAIS som alltså jagar för att få stanna kvar i elitdivisionen och det märktes att GAIS var laddade. Spelarna såg engagerade och tända ut, samtidigt som tändningen kanske gjorde att gnället på domaren blev lite åt det överdrivna hållet.

Första farliga chansen i matchen har Dino Islamovic efter ca 10 minuter när han stjäl bollen av en GAIS försvare och avslutar från begränsad vinkel men målvakten räddar till hörna. På efterföljande hörna så skjuter Niko Petkovski utifrån men målvakten räddar till ny hörna som blir resultatlös. GAIS tar ledningen några minuter senare. På en frispark ganska långt utifrån så nickas bollen in av en GAIS-spelare som kommer upp bra i straffområdet. Kvitteringen kommer 7-8 senare när Niko Petkovski fälls i straffområdet och Skerdilaid Gashi slår in påföljande straff säkert. GAIS-spelarna tycker att det inte var någon straffsituation och protesterar högljutt men domaren stod nära situationen och torde rimligtvis haft en bra möjlighet att se vad som hände.

MFF är nära 2-1 när Kristoffer Jeppsson får in ett bra inspel längs marken från högerkanten och Dino dyker fram och stöter bollen mot mål men GAIS-målvakt räddar bra.

2-1 kommer däremot lite senare på en fin omställning efter GAIS-anfall. Målvakt Papravramidis får ut bollen till Dino ungefär vid mittlinjen, han håller i bollen och spelar fram Tobias Malm som störtar fram på vänsterkanten. Malm spelar in bollen längs marken och på bortre stolpen dyker Niko upp och gör 2-1. Snyggt anfall.

Tobias Malm får efter ca 40 minuter gå ut efter en smäll på foten och Emil Borg ersätter på vänsterbacken.

I slutet av halvleken är 3-1 nära. På en utspark skarvar Dino fram bollen till en djupledsrusande Niko Petkovski som fri med målvakten försöker vricka bollen förbi men GAIS målvakt får upp handen och räddar. 2-1 i paus. a

I andra halvlek så startar GAIS starkt och jagar kvittering. Dock skapar MFF en farlig chans mitt i detta GAIS-övertag. En utspark från målvakten ställer Dino fri, men målvakten i GAIS räddar fint.

Lite öppnare spel i andra halvlek och GAIS skapar ett riktigt bra kvitteringläge när ett inspel från högerkanten når anfallare som avslutar men målvakt Papavramidis räddar fint. Efter ca 35 minuters spel kommer GAIS kvittering på en omställning där de får med mkt folk. Papavramidis räddar i första läget men andra skottet sitter. GAISarna jublar och jobbar för ett segermål och chans på förnyat kontrakt. Hicham Ali som kommit in istället för Gashi på kanten (Jeppsson in i mitten) skjuter i bra läge klockrent i stolpen. Överhuvudtaget är det nu ganska öppet spel och chanser åt båda håll. Egzon Sekiraca som kommit in istället för Joel Mårtensson skjuter ett skott i ribban. Även GAIS har en del chanser.

Segermål 3-2 kommer dock ca 5 minuter från slutet. Omid Nazari hittar Jetmir Useinovski på högerkanten, inlägget nickar (ryggar?)Kristoffer Jeppsson in i mål.

3-2 till MFF och fortsatt jakt på en andraplats i tabellen som ger bättre seedning inför slutspelet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar