lördag 9 oktober 2010

JSM åttondelsfinal MFF U-19 - Ängelholms FF U-19

Idag så spelade MFF åttondelsfinal i Junior-SM. Motståndare Ängelholms FF. Matchen spelades på naturgräs på träningsplan 5 på stadionområdet.

MFFs startelva såg ut som följande

Tobias Uddenäs
Jetmir Useinovski-Metin Hamid-Filip Helander-Tobias Malm
Muamet "Mudi" Asanovski-Skerdilaid Gashi-Omid Nazari-Hicham Ali
Nikola Petkovski-Dino Islamovic

Första 15 minuterna av matchen präglas av mkt kamp och inget vidare skönspel. Ängelholm ligger hårt i press och försöker stressa sönder MFFs spel. MFF försöker bygga anfall via framförallt kanterna men är till en början inte speciellt lyckosamma då Ängelholm lägger tätt på sina motståndare. Efter ca 10 minuter får målvakt Uddenäs problem med en bakåtpassning och tvingas riva ner en pressande Ängelholmsspelare precis utanför straffområdet. Tillresta Ängelholmssupportrar ropar på rött kort men domaren nöjer sig med ett gult för Uddenäs. Påföljande frispark i väldigt bra läge räddas av MFFs målvakt och rensas undan av försvaret. MFF har några minuter senare ett bra frisparksläge men Mudi skruvar den över ribban. Samme Mudi kommer efter 20 minuter i en bra manöver på högerkanten, spelar in bollen i mitten där mittfältare avslutar bra men Ängelholms målvakt gör en fin räddning och 0-0 står sig.

Allteftersom halvleken går så tar MFF över mer o mer, man försöker bygga spel längs kanten. Dock skapas inga jättechanser utan Ängelholm kan freda sig relativt enkelt. Efter en Ängelholms hörna skapar MFF en farlig omställning där det går undan men avslutade skottet går utanför stolpen.

I slutet av halvleken kommer något ologiskt 0-1. Efter en utspark från Ängelholms målvakt så landar till slut bollen hos Ängelholmsspelare som med en fin individuell prestation tar sig igenom MFF försvaret och vrickar bollen förbi en chanslös MFF målvakt. 0-1 i paus.

Till andra halvlek så byts Nikola Petkovski ut. Mudi flyttar upp på topp och Kristoffer Jeppsson kommer in på höger yttermittfält i Mudis ställe.

Ganska omedelbart i starten av andra halvlek har Hicham Ali ett bra skott som smiter strax utanför. MFF pressar på för kvittering och har bättre rörelse i sitt anfallsspel.

1-1 kommer när Mudi går ner och möter boll, slår en fin passning i djupled längs marken till Dino Islamovic som inne i straffområdet suger in bollen och fintar bort både försvarare och målvakt, passar sen bollen i sidled till en djupledslöpande Omid Nazari som enkelt kan slå in bollen i mål.

2-1 kommer bara några minuter senare. Återigen är det Mudi som är inblandad. Han jobbar sig fram längs högerkanten, slår in bollen i mitten till en djupledslöpande Kristoffer Jeppsson som men ett vänsterskott i bortre hörnet ställer Ängelholms målvakt.

Fortsättningsvis i andra halvlek så kontrollerar MFF matchen på ett bra sätt. Man rullar runt och skapar en del bra chanser. Ängelholm tröttnar allt mer och får förlita sig på chansbollar och fasta situationer. Under andra halvlek så kommer Joel Mårtensson och Emil Borg in.

3-1 till MFF tillkommer genom ett eget genombrott av Mudi som tråcklar sig igenom och lyckas skjuta bollen förbi målvakten.

Slutresultat 3-1 och MFF är vidare till kvartsfinal.