söndag 19 september 2010

MFF U-17 - HBK U-17

Idag tog MFF U-17 emot HBKs dito på plan 5 i 20:nde omgången av pojkallsvenskan elit södra. MFF redan klara seriesegrare med tre omgångar kvar att spela. HBK på tredje plats och i bra läge för en slutspelsplats (första 4 lagen går till slutspel).

Matchen på naturgräs på plan 5, ca 15 grader i luften, en relativt frisk sidvind låg på över planen mest hela matchen.

MFF ställde upp med följande startelva

Andre Jeppsson
Karl Björnstedt-Bosbey, Alex Blomqvist-Edvin Ahmetovic-Emil Borg
Piotr Johansson-Jonatan Ericsson-Holmqvist-Erik Pärsson-Simon Kroon
Sadmir Zekovic-Pawel Cibicki

Inhopp (andra halvlek):Eric Undhammar, Flamur Tafilaj, William Möllestam

MFF tar ganska omedelbart tag i taktpinnen i matchen och pressar ner HBK. HBK spelar relativt defensivt och verkar satsa på snabba omställningar. MFF skaffar snabbt fram ett antal hörnor utan att skapa någon riktig chans. Första 30 minuter är totaldominans från MFF, man skaffar fram ännu fler hörnor och kombinerar sig fram, men dock skapas ingen riktig målchans. HBK försvarar sig väldigt bra. Den enda gången HBK är nära att få fram en farlig chans är en långboll där MFFs målvakt hinner precis före vid ett tillfälle.

Efter ca 30 minuter så lyfter sig HBK från värsta pressen. De börjar skapa lite anfall och har några avslut utan att få till någon riktigt kvalificerad målchans.

0-0 i halvtid. Bestående intryck är HBKs starka försvar och även deras tränares konstanta gastande vid linjen.

Andra halvlek fortsätter lite som första slutade, inte en konstant MFF-press utan mer öppet och böljande spel. Efter ca 60 minuter av matchen börjar jag fundera på om någon överhuvudtaget fått till ett skott på mål. Jag är fortfarande inte säker på att någon hade prickat mål vid den tidpunkten. Dock börjar MFF komma närmre ett ledningsmål och ett par avslut på mål under de nästkommande tio minuterna gör att jag börjar hoppas på ett mål. Man får känslan av att HBK börjar tröttna lite och inte orkar sätta samma press på bollhållaren som tidigare. Den farligaste chansen skapas dock under denna period av HBK efter en fast situation, där en HBK:are i andravågen kommer loss och får avsluta relativt fritt mot MFFs mål, men målvakt Jeppsson tippar bollen utanför. Där var det nära ögot. Sista 20 minuterna ser båda lagen lite tröttare ut och det blir mer o mer luckor i försvaren. MFF som hela matchen har rullat boll och låtit HBK jaga ser piggare ut. Det fortsätter dock att låsa sig vid avslutningstillfällena, dels beroende på lite felbeslut av inblandade aktörer men också för att HBKs försvar inte lämnar mkt luckor och tid för anfallarna.

Efter ca 35 minuters tid av andra halvlek så kommer dock 1-0 för MFF. Det är mittbacken Alex Blomqvist som är uppe i straffområdet och avslutar, bollen tar på en spelare och ändrar kurs och ställer målvakten. Sista tio minuterna jobbar HBK för en kvittering och är faktiskt ganska nära ett antal gånger vid farliga omställningar, men med tur och skicklighet så värjer sig MFF.

1-0 slutresultat efter en bra och tät match, precis så som man vill se att ungdomsmatcher ska vara.