lördag 4 september 2010

MFF U-19 - Landskrona BOIS U-19

Idag tog MFF U-19 emot Landskronas dito i den 18:e omgången av grundserien i Juniorallsvenskan Elit Södra. MFF inför matchen på en tredje plats, men med en match mindre spelad än ettan IFK Göteborg (4 poäng före) och Kalmar FF på andra plats (1 poäng före). Landskrona parkerar på en 11:e plats av 12 lag och kämpar därmed för att undvika att åka ur juniorallsvenkans södra elitdivisionen.

MFF U-19 som har haft ett väldigt digert program senaste veckan, med match mot Kalmar FF förra lördagen, match med U-21 (iallafall delar av truppen) i tisdags mot Halmstad, DM-kvartsfinal mot LB07 i torsdags och så då match idag igen.

Matchen spelades på naturgräset på Plan 5.

MFF startelva såg ut som följande (4-4-2)

Tobias Uddenäs
Jetmir Useinovski-Metin Hamid-Filip Helander-Tobias Malm
Tobias Lewicki-Skerdilaid Gashi-Kristoffer Jeppsson-Joel Mårtensson
Nikola Petkovski-Omid Nazari

Första kvarten är relativt jämn spelmässigt, kanske med lite pluspoäng till Landskrona som har lite mer struktur och kommer upp i fler organiserade anfall. Dock utan att skapa någon riktig farlig chans. MFF har svårt att få till några riktiga chanser och första tillstymmelsen till målchans kommer efter ca 15 minuter då Tobias Lewicki kommer loss på kanten och rullar in bollen till Niko Petkovski som slår in bollen i mål, dock dömer domaren bort målet för offside. Efter ca 20 minuter får Landskrona till sin första chans, på en omställning får de ett bra läge till höger i straffområdet med skottet går rakt på målvakt Uddenäs som parerar enkelt. MFFs offensiv är som vassast på högerkanten när nämnde Lewicki utmanar och ställer till problem för Landskronaförsvaret. 1-0 kommer också från högerkanten, Tobias Lewicki stormar fram centralt, hittar Niko Petkovski på högerkanten strax utanför straffområdet, Niko går på avslut i bortre hörnet och målvakten lyckas inte styra undan bollen, 1-0 till MFF. 2-0 kommer ca 7-8 minuter senare då Filip Helander gör mål efter en tilltrasslad situation efter hörna. Lite svårt att avgöra om det var självmål eller vem som var på bollen, men Filip var närmsta MFF:are iallafall. Det dröjer inte speciellt många minuter förrän 3-0 är ett faktum, ännu en gång ett inlägg från Lewicki på högerkanten där mittback Metin Hamid nickar in bollen ribba in. Snyggt anfall. 4-0 tilkommer i slutet av halvlekn på en frispark som Tobias Lewicki slår och Niko Petkovski nickar in i mål.

4-0 i paus alltså efter en halvlek som ändå är relativt jämn spelmässigt men där MFF är mkt vassare och precisare i sina avslut.

Till andra halvlek så byts Emil Borg in på vänsterkanten och Dino Islamovic går in istället för Niko Petkovski. Andra halvlek blir mer händelsefattig och tempot blir lägre. Spelet blir generellt lite mer chansartat och ostrukturerat. Landskrona kommer upp i en del anfall utan att skapa speciellt många farliga chanser. MFFs försvar spelar väldigt bra och lyckas avstyra det mesta utan att målvakt Uddenäs behöver ingripa. 5-0 kommer till slut efter inlägg från Lewicki där det blir lite kalabalik och bollen hamnar till slut i mål. Svårt att säga vem som var sist på bollen men mitt tips är Dino Islamovic. I andra halvlek byts även Egzon Sekiraca in på mittfältet (ut Jeppsson) och Simon Kroon kommer in i anfallet (ut Omid Nazari).

Matchen slutar 5-0, en stabil seger för U-19 och laget är tillbaka på andra plats i tabellen.