Idag var det dags för första slutspelsmatchen för MFF U-21. Spelades på Malmö stadion. Slutspelet utspelas i 4-lagsgrupper, förutom MFF och Häcken också Djurgården och HIF i denna grupp.

Tobias Uddenäs
Filip Stenström-Markus Halsti-Filip Helander-Joseph Elanga
Mudi Asanovski-Rick Kruys-Miljan Mutavdzic-Hicham Ali
Alex Nilsson-Dardan Rexhepi

Första 20 minuter tycker jag är relativt jämna. Det är inget jättetempo men ok fart på spelet. MFF har rätt mkt boll men Häcken är lite bättre på att komma fram till målchanslägen. Första 30 minuterna har MFF inga större problem att freda sig men några minuter senare så kommer en Häcken-spelare igenom centralt på en djupledsboll. Anfallaren sliter sig loss från försvarare och rullar in 0-1 bakom en chanslös Tobias Uddenäs. Efter 0-1 försöker MFF få till lite mer press och anfallsfotboll men man har svårt att komma fram offensivt. När det återstår kanske tio minuter av första halvlek så tvingas Alex Nilsson byta på grund av skada och in kommer Dino Islamovic. Halvleken fortlöper utan några jättechanser. I slutet av halvleken så får Dardan Rexhepi bollen en bit in på offensiv planhalva. Tre Häckenspelare är mellan honom och målet men Dardan utmanar och lyckas genom teknik och styrka tråckla sig igenom och skjuta in 1-1. En fin prestation. Strax därefter blåser domaren för halvtid.

I halvtid byts Dardan Rexhepi ut, Mudi går upp som anfallare och Tobias Lewicki kommer in som höger yttermittfältare. Lite mer öppet spel i andra halvlek och det skapas lite fler chanser. Lewicki är pigg på högerkanten och visar fina prov få bra teknik och snabbhet. Ca 10 minuter in på halvleken händer något som blir matchavgörande. Miljan, som i första halvlek fått ett gult kort, börjar diskutera någon situation med domaren. Det går inte att höra vad de säger givetvis men domaren ser mkt upprörd ut. 30 sekunder senare går Miljan bryskt in i en Häckenspelare i MFFs straffområde, gult kort (det andra) som ger rött och straff till Häcken. Straffen slås enkelt in i mål och 2-1 ledning för Häcken. Obalanserat och orutinerat gjort av Miljan.

Resten av halvlekn blir en tuff jakt för MFF. Dock ska det sägas att MFF skapar en del utan att få dit bollen. Häcken skapar också några riktigt bra chanser men målvakt Uddenäs räddar bra. Under andra halvlek byts Omid Nazari in istället för Hicham Ali. MFF kämpar på bra i andra halvlek men får tyvärr inte in någon kvittering. Domaren ska vi också säga något om, han får någon slags frispel i andra halvlek och börjar varna spelare till höger och vänster.

Matchen slutar 2-1 till Häcken och nu får MFF svårt att gå vidare och upprepa finalspelet från de senaste två åren.