onsdag 8 september 2010

MFF U-17 - BK Häcken U-17

Ikväll tog MFF U-17 emot Häckens dito i 18:nde omgången av pojkallsvenskan elit södra. MFF på första plats med 49 poäng och Häcken på 4:e plats med 30 omgång. MFF kunde vid seger dra ifrån till en 13 poängs ledning över Landskrona BoIS med 4 omgångar kvar, det vill säga säkrad serieseger.

MFF ställde upp med följande startelva.

Andre Jeppson
Karl Björnstedt Bosbey - William Möllestam-Emil Borg - Pa Konate
Piotr Johansson - Jonathan Ericsson Holmqvist-Emil Grimbe- Pawel Cibicki
Erik Pärsson-Sadmir Zekovic

MFF spelade sin vanliga 4-4-2 medan Häcken såg ut att spela någon slags 4-5-1.

Första halvlek är en relativt tillknäppt affär. MFF har mkt boll men Häcken ligger ganska defensivt och släpper inte till mkt ytor. När Häcken vinner boll, ställer de om snabbt och slår ofta djupledsbollar för att överraska MFF. Häcken gör detta spelet bra, med få tillslag så får de upp bollen till mittfältare som sedan leverarar bollen på djupet. De farligaste chanserna skapar dock MFF i första halvlek. På en lite tveksamt dömd hörna nickar William Möllestam i ribban. Samme William nickar sedan även i stolpen på ett bra läge några minuter senare. Övriga chanser för MFF tillkommer framförallt på vänsterkanten när Pawel Cibicki vandrar in i planen och avlossar sitt skott. Dock 0-0 i paus i en relativt jämn tillställning.

I pausen byts Sadmir Zekovic ut mot Eric Undhammar.

Andra halvlek fortsätter som första, ett MFF som försöker spela mer boll längs marken och bygga ett inläggsspel och ett BK Häcken som spelar mkt på omställning och i djupled. Intensiteten i andra halvlek är inte den bästa och efter en fast situation där MFFs försvar inte får undan bollen lyckas en BK Häcken spelare dunka in 0-1. Nu blir det ordentlig fart på MFF-spelet och direkt trycks BK Häcken ner i försvarposition ännu mer. Egzon Sekiraca ersätter Piotr Johansson på höger mittfält och just Egzon får en fin djupledsboll som han skjuter in på volley. 1-1. Efter målet fortsätter MFF att pressa, men intensiteten avtar något. Väldigt nära 2-1 till MFF när ett distansskott tar klockrent i stolpen. BK Häcken är dock inte ofarliga i sina omställningar och har en del bra kontringslägen som rinner ut i sanden. I slutet av matchen när MFF ligger på för segermål, kommer en Häcken spelare loss med bollen och slår en djupledsboll som MFF-förvaret inte har full koll på. En Häcken spelare kommer fri mot målvakten, rundar densamme och rullar in bollen i tomt mål. 1-2. MFF försöker forcera in en kvittering men skapar inga riktigt bra lägen och BK Häcken vinner med 2-1.

Säsongens första förlust i serien för MFF U-17.