lördag 19 september 2009

MFF J - Carlstad United J

Toppen mot botten (nästan iallafall) idag på plan 5, MFF J mot Carlstad United. CU redan avsågade i tabellen och med två matcher kvar att spela inget att spela för, de kommer åka ner en division nästa år om jag förstått saken rätt. MFF däremot i ledning i tabellen, men med Öster bara tre poäng efter.

Förutsättningar alltså ger en given trepoängare till MFF baserad på klass och framförallt motivation? Ja, denna gången stämde det.

Resultat blev 8-1 efter 5-0 ledning i paus. Ingen dramtik alls utan MFF var helt överlägset.

1-0 kom redan efter 1-2 minuter när Hicham Ali bröt in från högerkanten och avslut med vänstern som målvakten inte kan hålla.

2-0 5 minuter senare när Tobias Lewicki kommer runt på högerkanten och hittar med inlägg Robin Simovic som enkelt gör mål.

Efter 2-0 mål så slappnar MFF av lite och spelet jämnas ut. CU kommer upp i en del anfall utan att skapa några jättechanser.

3-0 kommer efter ca 30 minuter, nästan kopia av 2-0, Lewicki till Simovic.

4-0 minuten senare, samma Lewicki på högerkanten, in till Rexhepi.

5-0 kommer efter ca 40 minuter, hörna från Hicham Ali, som Dardan nära stolpen vinklar in i målet.

CU hade verkligen problem att hantera inlägg och inspel från kanterna i första halvlek.

Pausvila med 5-0 ledning.

Andra halvlek fortsätter med MFF dominans. Robin Simovic gör sitt tredje mål efter inlägg från Hicham Ali.

5 minuter senare gör Robin sitt fjärde mål(!) på genomspelning i djupled av Nikola Petkovski och vi har 7-0.

Därefter gör CU ett tröstmål efter lite slarv i MFF-försvaret. Sen följer en period där MFF på plan efter en rad byten har nästan ett P16-lag. Det är ganska öppet spel och lite chanser åt båda hållen.

Slutresultatet spikas sen till 8-1 av Dardan Rexhepi efter passning från Karl Björnstedt-Bosbey som kom in och gjorde ett bra inhopp med fint arbete.

8-1 till MFF och klara seriemästare i Elit Södra eftersom Öster bara nådde 1-1 i sin match mot Trollhättan. Nu leder MFF med 5 poäng med bara en match kvar.

Starkt att vinna Elit Södra, 1 av 2 elitdivisioner för hela Sverige vad gäller juniorfotboll.

Nu hoppas vi på fin lycka i sista matchen och i det stundande slutspelet!

Bra jobbat pågar.

2 kommentarer:

  1. Sista matchen i årets juniorallsvenska är nu spelad. Detta skedde i lördags på IP genom match mot redan klara seriesergrarna Malmö FF. BoIS hade innan matchen fortfarande en väldigt liten chans att gå till slutspel men då var man tvungna att ta in 9 mål på Häcken samtidigt som dom förlorade. Nu slutade matchen med förlust, 1-3 efter 0-2 i halvtid. Dock kan man diskutera om resultatet är rättvist. Bara i första halvlek skapar BoIS 4-5 riktigt bra målchanser, medans Malmö gör mål på sina två enda. Dock måste BoIS vara mer skärpta och distinkta i avsluten. Samtidigt gör Malmös målvakt några riktigt bra rädddningar och håller kvar sitt lag i matchen. I andra halvlek jämnas spelet ut men totalt sett skapar BoIS betydligt mer chanser än Malmö och borde vunnit denna match.15 minuter in i andra halvlek kvitterar BoIS till 1-2 genom Markus Lindström men Malmö punkterar sedan matchen genom ett vackert mål på ett fint samarbete mellan deras två forwards.

    Det är två olika spelstilar som möts, BoIS försöker hela tiden spela sig genom laget samt hota i djupled vilket man lyckas med till stora delar. Det är detta som ligger till grund för att laget faktiskt skapar så många målchanser i matchen som man gör. Malmö är väldigt fysiskt tunga att möta och använder sig oftast av lite längre uppspel på sina två stora duktiga forwards. Detta har BoIS, mycket på grund av sin fysik, problem med att klara av samtidigt som Malmö gör det väldigt skickligt. För BoIS del gäller det att fortsätta jobba med sin spelidé där man hela tiden ska försöka låta bollen gå och ha en bra rörelse.
    Utdra l-bois

    SvaraRadera
  2. Ja, det var versionen från bois hemsida.

    Här kommer versionen från MFF.se

    J-laget avslutade med seger

    Landskrona BoIS - Malmö FF J 1-3 (0-2)
    Målskyttar: Dardan Rexhepi 2 och Robin Simovic.

    J-laget avslutade serien med en seger borta mot Landskrona. Landskrona hade flera bra målchanser i den första halvleken som de borde förvaltat. MFF-målvakten Georgios Papavramidis gjorde många fina räddningar och då han inte stod i vägen så hade han hjälp av riddan. Istället för ett Landskonamål så tog MFF ledningen då Dardan Rexhepi kom fri och rullade in bollen via stolpen. Landskrona fortsatte skapa chanser och "Jojje" i MFF-målet fortsatte att rädda. Anfallsmässigt skapade MFF allt eftersom fler chanser och kunde i mitten av halvleken öka på ledningen till 2-0. Det var efter ett inkast som Kristoffer Jeppsson vände bort Landskronaförsvaret och spelade snett inåt där Robin Simovic vände upp och placerade in bollen i mål.

    Landskrona inledde även den andra halvleken optimistiskt och reducerade till 1-2 på ett misstag från MFF. I den 60:e minuten drabbades MFF av en utvisning då domaren bedömde att Jetmir Usienovski spelat ojust och förhindrat Landskronaforwarden i en målchans. Men även denna gång klarade MFF det bra att spela med tio man. Laget arbetade hårt och spelade klokt trots med en man mindre. MFF kunde öka på ledningen till 3-1 strax efter utvisningen. En djupledsboll från Patrik Karlsson togs emot av Robin Simovic. Han vände i sin tur och slog ett perfekt inlägg som Dardan Rexhepi tog emot och förvaltade på absolut bästa sätt. Landskrona flyttade sedan fram positionerna men MFF kunde hålla undan och vann sin 16:e match av 22 möjliga i serien.

    När vi summerar grundserien kan vi konstatera att MFF gjort hela 68 mål och har bäst målskillnad (+39) och släppt in minst mål i serien (29). Laget tog 52 poäng och det är fem fler än Elfsborg på andra- och Öster på tredjeplats. Helsingborg och BK Häcken tog sig också till slutspel.

    ----------------------------------

    Rätt roligt att jämföra. :)

    SvaraRadera