lördag 12 september 2009

MFF - Västra Frölunda J 3-2

Toppen mot botten i Elit Södra Juniorallsvenskan möttes idag på plan 5, MFF mot Västra Frölunda.

J-laget som gör sin tredje match på sex dagar, ställer ett ganska ungt lag på plan idag, med två spelare från P16-laget från start och ytterligare några stycken på bänken.

MFF kontrollerar de första 30 minuterna utan att skapa några jättechanser, största chansen kommer när en Frölundaförsvarare nickar bollen i egen ribba. 1-0 tillkommer dock i slutet av halvleken genom pigge Hicham Ali som utmanar på vänsterkanten och skjuter ett skott utifrån som Frölundas målvakt inte kan hålla. MFF går till paus med 1-0 i mål och ett litet spelövertag.

Tyvärr börjar andra halvlek inget vidare, då en av mittbackarna i MFF blir irriterad på en Frölundaspelare och ger en eftersläng efter avblåsning. Domaren drar upp det röda kortet direkt och plötsligt är MFF nere på tio man. Mkt ommöbleringar i laget och det tar ett tag innan MFF får ordning på positionerna. I en situation som egentligen inte är farlig, blir det missförstånd mellan målvakt och försvarare i MFF och Frölunda kan kvittera till 1-1. Här tar Frölunda över matchen ett tag men skapar inte några direkt jättefarliga chanser. Istället är det MFF som vaskar fram en straff efter ungefär 25 minuter i andra halvlek då Amin Nazari blir neddragen av målvakten ute i straffområdet. En ganska hårt dömd straff, men samtidigt var det onekligen viss kontakt. Patrik Karlsson slår in 2-1 på straffen.

I fotboll är det en gammal sanning att man är som mest sårbar när man gjort mål och det visar sig även gälla på plan 5, då Frölunda kvitterar 2 minuter efter ledningsmålet på en fin nick i straffområdet. MFF rycker dock upp sig efter målet och får mer struktur och ordning på sitt spel och vaskar fram en rad bra chanser. Strax innan slutet av matchen får Dardan Rexhepi till en fin nick på ett bra inlägg från höger och MFF kan återigen ta ledningen med 3-2. Denna ledning håller sedan laget matchen ut.

Sammantaget en mkt stark match av juniorlaget. Tredje matchen på sex dagar och man orkar med hela andra halvlek med bara tio man och dessutom att lyckas avgöra på slutet.