Leif berättar i införintervju att han förväntar sig att BOIS ställer upp med ett ungt lag, då deras A-lag ikväll spelar bortamatch mot Syrianska.

Pontus Jansson
Muamet Asanovski - Rick Kruys - Hicham Ali
Daniel Larsson - Alex Nilsson

Alltså ett slags 4-1-3-2 med Pontus Jansson i den defensiva balansrollen på mittfältet.

Jag anlände till stadion ca 4 minuter in i matchen men ställningen var fortfarande 0-0.

MFF börjar matchen ganska svagt och intetsägande och efter kanske en kvart slår en boisare en långboll där mittförsvaret i MFF missbedömer och tror att Sandqvist är längre ut än vad han egentligen är, Sandqvist hamnar på mellanhand och BOIS-anfallaren kan lätt rulla in 0-1. Ganska snöpligt och billigt mål. Efter BOIS mål tar MFF tag i spelet lite mer ordentligt. Muamet Asanovski tar fart på mittfältet, spelar ut bollen till höger, spelare i mitten får bollen från kanten och rullar i sidled till Rick Kruys som slår in 1-1, mkt snyggt mål. Efter detta får MFF ännu mer fart. Efter ytterligare ett inspel från kanten slår Alex Nilsson in 2-1 och några minuter senare så är samme Alex Nilsson igen, skjuter ett skott, får tillbaka bollen och lobbar enkelt in 3-1. MFF går till paus med 3-1. Andra halvlek börjar med en rivstart för MFF, Daniel Larsson skjuter enkelt in 4-1 från en position någon meter in i straffområdet och ca 5 minutare får han en genomskärare av Kruys där han rundar försvarare och målvakt och rullar in 5-1. Med denna säkra ledning så gör MFF 3 byten, Metin Hamid byter av Pelle Holm, och de båda anfallarna ersätts av Dardan Rexhepi och Robin Simovic. Dardan Rexhepi visar sig vara i högform och gör på 5-6 minuter ett hattrick, bland annat efter ett väldigt fint skott från bra distans. Vid 8-1 så är BOIS givetvis ett slaget lag men lyckas peta in ett andra mål och reducera till 8-2. MFF har en rad chanser till bland annat genom Tobias Malm men matchen slutar 8-2.

Vad ska vi då dra för slutsatser av detta? Ja, inte mkt, förutom att det är alltid bra att vinna och skönt för laget att göra många mål.

Vad gäller individuella insatser så tycker jag Kruys var pigg centralt, han var lite stel i början men kom igång mer o mer. Dardan Rexhepis inhopp var också väldigt imponerande, även om man ska givetvis beakta att han kom in mot ett "slaget lag". Tobias Malm på vänsterbacken har en härlig fart och kan han förbättra sitt positionsspel defensivt ytterligare ser han väldigt intressant ut.

Ny match på fredag mot Trelleborg, då behövs det oavgjort eller seger för att säkra avancemang till slutspelet.