torsdag 17 september 2009

MFF U21 - IFK Göteborg U21

MFF U21 besegrade idag IFK Göteborg U21 med 4-1 i den första slutspelsmatchen. Matchreferat och kommentarer från mff.se här.

MFFs startuppställning
Melicharek
Holm-Stenström-Karlsson-Stojadinovic
Hamad-Jansson - Asanovski - Durmaz
Nilsson-Figuereido

Alltså en relativt ung och oerfaren backlinje, även om många av de spelat en hel del U21-matcher. Lite mer erfarenhet och A-lags inslag på mittfältet och dessutom då Wilton på topp.

De överåriga (över 21 år) Melicharek och Wilton om jag räknar rätt.

IFK Göteborg kom också med ett relativt ungt lag men en del mer "seniora" inslag.

Ställde upp enligt följande

Marcus Sandberg
Mikael Gonzales, Kalle Svensson, Tuomo Turunen, Mikael Andersson
Robin Alnäs (66), Johan Lundgren, Joel Allansson, Jakob Johansson,
Tobias Sana, Ali Selim (27).

Noterbart då att Kalle Svensson spelade mittback tillsammans med den finländske U21-mannen Turunen.

Första halvlek tycker jag var relativt jämn. Tyckte IFK öppnade bäst första 25 även om MFF tog ledningen med 1-0 efter 12 minuter genom en väldigt fin soloprestation av Wilton. Wilton som bara spelade första halvlek tyckte jag gjorde en bra insats, väldigt rörlig med boll och bra genombrottskraft. Jag gillar när A-lagsspelare som är med i U21-matcher verkligen visar att de vill spela på en högre nivå och drar nytta av det högre tempo som de rimligtvis borde ha i kroppen. Tyckte Wilton gjorde det bra, även om han ibland borde släppa bollen lite snabbare. Annars alltså ganska mkt IFK i början av matchen med bra rörlighet och platsskiften på mitten och snabba omställningar. IFK fick Ali Selim skadad i 27:e minuten och det kändes som att MFF tog över efter det. Det blev mindre rörlighet i IFK och deras anfall klarades undan ganska lätt av MFF-försvaret.
En rättvis 1-0 ledning i paus.

I paus gör MFF ett byte, Wilton går ut och ersätts av Dardan Rexhepi. I andra halvlek känns det faktiskt som det bara är ett lag på planen och 4-1 segern är rättvis. MFF trillar boll bra och skapar mkt chanser, framförallt genom omställningar på ett IFK som ser lite slitet ut och dessutom ligger på ganska offensivt. För en mer detaljerad redovisning av hur målen går till se MFFs officiella matchrapport ovan.

Några observationer från min sida.

Filip Stenström är mkt brytsäker och dyker ofta upp på rätt ställe när det vankas farlighet för motståndaren. Även hans backkollega Patrik Karlsson står väldigt rätt mest hela tiden.

Nu ska det sägas att IFK såg väldigt tama och trubbiga ut när Ali Selim försvunnit och de hade väl knappt några vettiga anfallare på plan. Trots detta ska MFFs försvar ha beröm. Förutom lite slarv vid 3-1 målet så var det mest skott utifrån som släpptes till och de motade Dusan med den äran.

Båda kantspelarna gör bra insatser, även om Jiloan var relativt osynlig i första halvlek. I andra visar han dock klass på sitt agerande inne i motståndarnas straffområde. Mkt fina fötter och bra balans. Jimmy Durmaz gör en bra match, snurrar och trixar och tar sig till många avslut.

Alex Nilsson jobbar på bra och skaffar sig många bra lägen. Visst, en del avslut var lite tama, men till slut satt en fin nick och dessutom föredrar jag en anfallare som iallafall tar sig till bra lägen, det visar att löpningarna och rätt tänkande finns där. Ibland glömmer man att Alex inte ens fyllt 17 år ännu, det känns som han har varit med ett tag.

Dardan Rexhepi gör ett bra inhopp, mkt bra och snabb med boll och dessutom så släppte han bollen bra till medspelare, bland annat vid Jimmy Durmaz mål i andra halvlek. Mkt intressant spelare.

Innermittfältet med Pontus och Mudi Asanovski skötte sig också bra. Lite okonventionellt med två så pass långa innermittfältare men det fungerade bra. Pontus lugnar ner och dirigerar bra och Mudi är väldigt löpstark och bra på att hitta bra passningar i djupled på yttermittfältare.

I andra halvlek kom även Tobias Malm in på vänsterbacken, och Hicham Ali bytte av Jimmy Durmaz och Robin Simovic bytte av Alex Nilsson sista 10 minuterna i matchen.

Väldigt bra genomförd match av MFF U21 och en skön seger mot IFK Göteborg!