Dusan Melicharek
Filip Stenström-Pontus Jansson-Metin Hamid-Joseph Elanga
Jiloan Hamad-Ivo Pekalski-Skerdilaid Gashi-Muamet Asanovski
Alex Nilsson-Edward Ofere

Ganska tillknäppt spel från början. Mjällby pressar bollhållaren hårt, framförallt på mittfältet. Detta gör att MFF får svårt att bygga upp något ordnat spel även om det finns en god ambition att vårda bollen. Joseph Elanga hittar Edward Ofere med en bra djupledsboll efter några minuter, Eddie följer med bollen och försöker nypa till på ett tillslag med vänstern men får ingen vidare träff och Mjällbys målvakt kan lätt plocka bollen. Annars händer som sagt inte så mkt i chansväg. MFF försöker men Mjällby ligger tätt och vinner boll och försöker ställa om snabbt. Efter ca 25 minuter känns det som att Mjällby mattas lite och MFF får allt lättare att spela runt bollen och skapa något konstruktivt. Alex Nilsson gör runt minut 26 en väldigt fin aktion. Han tar emot bollen en bit in på Mjällbys planhalva med två motståndare runt sig, vänder med sig bollen och väldigt explosivt tar sig förbi, driver med bollen mot mål och skjuter ett skott i ribban. Där var 1-0 nära. Några minuter senare är det nära 0-1 när Mjällby bryter in från kanten, bollen spelas in till fritt skottläge men lyckligtvis så täcks skottet av Pontus Jansson. I slutet av halvleken skapar MFF 2-3 väldigt bra chanser, bland annat har Ofere en bra nick på inlägg av Ivo, Alex Nilsson bryter igenom men målvakten räddar och precis innan halvtid har Pontus Jansson ett mkt bra nickläge men nicken går utanför.

0-0 i halvtid

I halvtid så byts Elanga (som gjort en svag insats med väldigt många felpass) ut mot Tobias Malm. Målvakt Melicharek byts ut mot Garaca, antagligen ett förutbestämt byte.

Några minuter in på halvleken så får Mjällby en något billig frispark en bit utanför straffområdet. Frisparken slås med kraft och Dejan är chanslös, 0-1 till Mjällby. Målet för Mjällby blir en väckarklocka för MFF och man lyfter upp spelet och skapar en rad chanser, tyvärr sitter inte bollen. Alex Nilsson har ett mkt bra skott som målvakten tippar utanför. Runt minut 65 så blir det dock 1-1. Alex Nilsson bröstar fram bollen till Eddie som resolut tar sig förbi sin försvarare och skjuter in målet. Efter kvitteringen så lyfter sig Mjällby lite och skaffar fram lite halvchanser. Vid ett tillfälle ropar de på straff, domaren blåser dock inte och MFF kontrar, bollen går fram till Eddie som sliter sig loss och rullar in 2-1. Alex Nilsson blir sedan utbytt mot Dardan Rexhepi. MFF.se skriver att det var kramp och ingen skada, skönt att höra. Tobias Malm får utgå efter en ful tackling och Dino Islamovic går in. Mudi går ner på vänsterbacken och Dino tar vänstermittpositionen. MFF bevakar sedan ledningen relativt enkelt och skaffar fram ett antal chanser till utan att få in något ytterligare mål. Matchen slutar 2-1 och första segern i serien för året.

Några observationer kring enskilda spelare.

Pontus Jansson bra i mittförsvaret, framförallt väldigt stark på huvudet

Ivo, mkt bra match på mittfältet. Vinner mtk boll, väldigt bekväm med bollen, är dessutom med bra offensivt med några fina framspelningar och några farliga egna avslut.

Alex Nilsson. Mkt bra, fin första touch, bra på att suga in bollen och dessutom genombrottsfarlig.

Eddie Ofere. Mkt stark, Mjällbyförsvaret såg numret för litet ut emellanåt, framförallt vid målen.

Sammafattning finns även på MFF.se , Skånskan och Sydsvenskan.