lördag 20 mars 2010

MFF U-19 - FBK Balkan

På lördagseftermiddagen tog idag MFF U-19 emot FBK Balkan på konstgräset på plan 9. Väderlek ca 5-6 grader och duggregn nästan hela matchen, ganska ok plan trots allt.

MFF U-19 startade med följande laguppställning

Tobias Uddenäs
Emil Kadhum-Jetmir Useinovski- Filip Helander- Tobias Malm
Tobias Lewicki-Skerdilaid Gashi-Kristoffer Jeppson-Hicham Ali
Niko Petkovski - Dardan Rexhepi

Matchens inledning var relativt jämn och något av ett ställningskrig.

Ca 15 min in i matchen tar sig Tobias L fram bra på högerkanten och slår ett bra inlägg där Niko Petkovski avslutade med huvudet men målvakten står bra placerad. FBK Balkan står upp bra men skapar inga jättechanser. Efter ca 40 minuter tar sig Dardan Rexhepi fram bra på högerkanten, spelar in till Petkovski som ungefär vid straffområdeslinjen i ganska bra läge skjuter över. FBK Balan avslutar sedan halvleken med ett bra anfall där en spelare bryter igenom MFFs mittfält och håller i bollen och helt friställer en Balkan spelare på högerkanten. Denne bryter in och avslutar säkert till 0-1 bakom MFFs målvakt.

Efter kort paus så trummar matchen igång igen med samma MFF-manskap. FBK Balkan börjar starkt och jobbar fram ett friläge men Tobias Uddenäs avstyr på ett fint sätt. Efter 10 minuter byts Rexhepi och Lewicki ut och Dino Islamovic och Johan Mårtensson kommer in. Senare under halvleken byts även Emil Borg in och Philip Toth-Andersson in (Petkovski, Kadum ut). FBK Balkan gör 0-2 genom ett inspel från vänsterkanten och bra resolut avslut. Inbytte Dino Islamovic i anfallet är pigg och duktig på att låsa fast bollen. Vid ett tillfälle tar han ner bollen, släpper ut den på vänsterkanten och på efterföljande inlägg kommer Kristoffer Jeppson i djupled och vrickar in bollen, väldigt fint anfall. MFF fortsätter trumma på och känns lite starkare fysiskt än Balkan. Efter en bra hörna av Hicham Ali så kommer bollen till Jetmir Useinovski som skjuter in kvittering, 2-2. Sen följer lite ströchanser men inga fler mål och det slutar 2-2.

En bra match av det relativt unga U-19 laget, starkt att komma tillbaka från 0-2 till 2-2.

Idag hade jag hoppats att man skulle kunna se en match utan att frysa men det ihärdiga regnet kyler på och i slutet av matchen står man o huttrar lite. Spelet värmde dock en del och kul att se att en del skadade spelare nu är tillbaka.