Dusan Melicharek
Filip Stenström - Pontus Jansson - Filip Helander - Markus Halsti
Jiloan Hamad - Ivo Pekalski - Miljan Mutavdzic - Jimmy Durmaz
Hicham Ali - Dardan Rexhepi

I den startelva som släppts innan matchen så var Johan Dahlin och Alex Nilsson i startuppställninge, men av ännu okänd anledning så var dessa två utbytta i startelvan. Hicham Ali är för övrigt väldigt lik Alex Nilsson till fysik och utseende, så det tog ett tag för undertecknad att upptäcka detta byte.

Som alltid när MFF möter ett lag där man inte känner igen motståndarna så är det svårt att värdera MFFs insats, men jag gör ett försök.

Matchen inleds ganska jämnt, där båda lagen känner på varandra. Den enda spelaren som sticker ut första 20 minuterna är Jiloan Hamad som från sin yttermittfältsposition runt minut 15 snurrar och serverar Dardan Rexhepi ett bra läge där målvakten avvärjer. 5 minuter senare är det dags för Jiloan att vara framspelare igen när han assisterar en spelare som jag tror är Asanovski (inkommmen för skadad Jimmy Durmaz) där målvakten ännu en gång lyckas avvärja. En liten bit från slutet av andra halvlek slår samme Hamad ett inlägg och mittback Helander dyker in i straffområdet och nickar behärskat in 1-0 till MFF. Filip Helander född 93 som förra året höll till i P16-laget, spelar här alltså U21, raskt marscherat. Kanske också ett tecken på att mittbackspositionen är något tunn i MFF för tillfället vad gäller bredden. Ska dock sägas att Filip gjorde det utmärkt idag.

I övrigt i första halvlek har MFF ganska bra kontroll. Största farligheten för FC Rosengård är när Dusan av outgrundlig anledning rullar en boll rakt ut till en spelare i Rosengård som får ett bra läge. Kanske var Dusan trött på att ha för lite att göra..

Andra halvlek följde som brukligt på första och ca en kvart in i den gör Dardan Rexhepi 2-0 på ett frisparksinlägg från Hicham Ali. Dardan nickar behärskat in 2-o bakom målvakten i FC Rosengård. Dardan är pigg under matchen och blixtrar till emellanåt med god fart och teknik. Kanske lite bollkär emellanåt men undertecknad tycker om spelare som ibland utmanar på egen hand så det håller jag inte emot honom.

3-0 till MFF kommer framåt slutet av matchen när Hicham Ali från obefintlig vinkel trycker in ett mål via någon slags vallingsvariant mot ett gäng fötter framför mål.

FC Rosengård har en del chanser i andra halvlek och borde kanske fått in ett mål, men mittbackspar Jansson - Helander sköter sig bra. Pontus som varit mittfältare men matchats som anfallare i MFF och pojklandslag spelade nu mittback och skötte sig så vitt jag kunde se klanderfritt. Mkt intressant.

I övrigt noteras Miljan som fick ännu en match i benen. Det märks att han fortfarande är lite försiktig och att han är lite ur tempo men viljan att komma i djupled finns där. Halsti mkt stabil på vänsterbacken och vilken enorm spänst han har, förlorade inga nickdueller vad jag kunde se. Mudi också relativt pigg, framförallt enormt snabb med bollen när han får trampa igång.

Summerat en mkt fin match av MFF U-21 med många fina besked. Nästa vecka startar seriespelet även för U-21