torsdag 8 april 2010

MFF U-21 - Kristianstads FF A

17.30 på onsdagen så möttes MFF U-21 och Kristianstads FF i en träningsmatch på Malmö Stadion. MFF hade planerat in matchen för att lufta en del A-lagsspelare (läs Ricardinho) och Kristianstads hade matchen som ett genrep till sin seriepremiär i division 1 södra.

Lite matchfakta finns på MFF.se . Där har ni även laguppställning och byten.

Några egna observationer

Personligen var jag mest nyfiken på Ricardinho och jag blev inte besviken. Många fina patenterade rusher längs med vänsterkanten och en del fina inlägg. Man ser verkligen att Ricardinho är blixtsnabb på att se lägen när han kan gå framåt och har också snabbheten att utnyttja detta. Enda misstaget från Ricardinho var vid ett av baklängesmålen där han förlorade en duell om en djupledsboll och anfallaren från Kristianstad kunde rycka loss och skjuta in bollen.

Kort beskrivning av MFFs mål (så som jag kommer ihåg de iallafall).

1-0 Inlägg där Eddie når högst och vinklar ner bollen i bortre hörnet.

2-0. Eddie får bollen nedbröstad till sig av Alex Nilsson. Han tar med sig bollen vänder upp och går på djupet rakt igenom 2-3 Kristianstadbackar innan han fri med målvakten rullar in bollen i mål.

3-0. Skott utifrån där målvakten räddar men Alex dyker upp och slår bollen i öppet mål.

4-0. Dardan tar sig loss från bevakning lite utanför straffområdeslinjen. Han avslutar med en retfullt snygg loob över målvakten.

5-1. Dardan blir frispelad av Alex, han rundar målvakten enkelt och springer in med bollen i mål.

Rent generellt tycker jag det såg bra ut. Ricardinho redan nämnd. Pontus Jansson och Elanga som mittbackar höll rent mkt bra. Baklängesmålen kom till på lite slarv i en situation av Ricardinho och det andra målet kom till efter en omställning där Pontus Jansson följt med i ett anfall. I övrigt hade Kristianstad väldigt lite.

På mitten tycker jag Ivo Pekalski var väldigt pigg. Spelbar, bra med bollen och rörde sig över stora ytor. Han ser bättre och bättre ut för varje match. Hans centrala mittfältskollega, unge Kristoffer Jeppsson kämpade också på bra, framförallt tog han för sig fint i närkampsspelet.

Framåt tycker jag alla anfallare gjorde bra ifrån sig. Extra plus till Ofere. Alex jobbar alltid på bra och Dardan visade återigen att han vet var målet är beläget.


1 kommentar: