onsdag 11 november 2009

Slutsummering 2009 - U21 lag

Att summera och utvärdera ett U21-lag är en ganska knepig affär. Dels på grund av att det är en relativt stor grupp spelare som någon gång spelar i U21-laget under en säsong, och dels för att motståndet är minst lika varierande och därmed är prestationer svåra att utvärdera.

U21-allsvenskans grundserie spelades i år i tre serier, U21 Norra, U21 Mellersta, U21 Södra. MFF deltog av naturliga skäl i U21 Södra tillsammans med 9 andra lag. Efter grundserien placerade sig MFF på en 6:e plats, och det var precis vad som behövdes för att ta sig vidare till ett A-slutspel.

I A-slutspelet mötte MFF tre motståndare och lyckades vinna sin grupp och kvalificera sig till semifinal. Semifinalen spelades mot Helsingborg och efter den vinsten så ställdes MFF mot HBK. En match som förlorades efter 0-1 på Örjans Vall.

Alltså finalförlust för U21 och det får sägas vara en bra insats. Visserligen var målsättningen att vinna hela baletten men finalplats är definitivt tillräckligt nära för att klassificeras som bra.

Att utvärdera de spelare som varit med blir knepigare, då motståndet som tidigare nämnts ovan är väldigt varierat.

Topp 5 vad gäller målskyttar i MFF U21 är de följande.

U21-lag (serie + slutspel)

Alex Nilsson 12 mål
Jimmy Durmaz 8 mål
Edvard Ofere 7 mål
Dardan Rexhepi 7 mål
Agon Mehmeti 5 mål

Några kommentarer kring U21-laget.

Efter det att IFK Malmö samarbetet avslutades under sensommaren, var U21-laget bästa matchningen för Alex Nilsson, Pontus Jansson och Dejan Garaca som tidigare under året matchats i IFK Malmö.

Markus Halsti var väldigt stabil och bra i U21 hela året. Den formen visade han även när han fick chans i A-laget.

Unga anfallarna Alex Nilsson och senare på året Dardan Rexhepi (båda födda 1992) visar att det finns gott om ung talang på anfallsfronten.

Ytterbackarna Pelle Holm och Tobias Malm stabila på sina ytterbackspositioner. Holm väldigt hög lägstanivå och Malm mkt bra fart.

Nyförvärvet Filip Stenström gjorde fina insatser i U21, fast matchades mest på mittbackspositionen på grund av mittbacksbrist.

Jimmy Durmaz lyfte sig också i slutet av säsongen i U21. Ibland blir det lite plottrigt men på slutet så blev det mer fart och mer direkt. Jimmy var kapten många gånger för U21-laget under säsongen.

Ivo Pekalski väldigt fina inhopp i U21 under oktober, det ser lovande ut. Passningsskicklig och trygg med bollen.

En annan intressant sak med U21 är att utlånade spelare också matchats, t ex Mak Dzonlagic och Anes Mravac. Jag tycker det är en bra idé att ta hem utlånade spelare och matcha dem i U21 för att kunna utvärdera deras utveckling.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar