lördag 14 november 2009

Slutsummering 2009 - J-lag

Juniorallsvenskans grundspel avgjordes i år i två olika serie, Elit Norra och Elit Södra med 13 lag i varje. MFF spelade av naturliga skäl i Elit Södra.

Efter 22 spelade matcher så stod MFF som seriesegrare i Elit Södra, 5 poäng före tvåan IF Elfsborg. Endast två förluster för MFF på 22 matcher.

I slutspelet slog MFF ut HBK i åttondelsfinal med 3-2, i kvartsfinal slog man Häcken med 2-1. I semifinal blev det stopp borta mot Elfsborg, 0-4.

Reglerna för juniorallsvenskan tillät i år spelare födda 90 och senare. MFF valde dock att bygga sitt lag på framförallt spelare födda 91 och 92, för att ge de bra matchning. Även 93:or och i enstaka fall 94:or har använts under säsongen.

Ska man summera säsongen tycker jag att MFF J gjorde en mkt bra säsong. Man vann sin grundserie, förlorade endast två matcher under seriespelet och nådde semifinal där man förlorade mot blivande SM-vinnarna IF Elfsborg.

J-laget har också haft en hel del skador under säsongen, framförallt på mittbacksidan. Ezvin Ahmetovic och Metin Hamid har båda varit skadedrabbade. Detta medförde att J-laget ofta fick spela vanligtvis centrala mittfältare som Patrik Karlsson som mittback. Det gjordes med den äran av dessa spelaer, men det försvagade i sin tur det centrala mittfältet, då en av de mest framstående centrala mittfältarna, Omid Nazari, tidigt på säsongen åkte på en knäskada och inte spelade på hela säsongen.

Med beaktande av ovanstående något svåra skadesituation gjorde j-laget det mkt bra i år. Dessutom flyttades spelare som Pontus Jansson och Muamet Asanovski upp i A-laget under säsong och j-laget fick alltså klara sig utan dessa i seriespelet.

5 bästa målskyttar i j-laget

Juniorlag (serie + slutspel)

Dardan Rexhepi 21 mål
Robin Simovic 15 mål
Hicham Ali 9 mål
Patrik Karlsson 5 mål
Skerdilaid Gashi 4 mål
Amin Nazari 4 mål

Några observationer kring spelarna i j-laget.

Samma som i U21-laget, ytterbackar Holm och Malm mkt bra, följer med upp i anfall och har bra fart under fötterna.

Yttermittfältare Hicham Ali, målfarlig, irrationell. Bra teknik, fart och skott. Jag gillar spelare som i junioråldern är kreativa och gärna utmanar, hellre en dribbling för mkt än bara spel i sidled.

Anfallare Dardan Rexhepi som kom i början av året från Lunds BK. Bra bollmottagare, snabb i steget, bra skott, målfarlig.

Anfallare Robin Simovic. Inte lika spekatukär som sin anfallskollega, men gör trots allt 15 mål. Lång, men ändå med väldigt bra teknik i fötterna.

Mittback/Ytterback/Mittfältare Patrik Karlsson. Hedersomnämnade till denna spelare som verkligen fick ta många olika roller på grund av lagkamraters skador. Ingen av de mest spektakulära spelarna men mkt bra passningsspel och verkar alltid vara på rätt ställe på planen. Imponerande.

Sammantaget betyg alltså på hela J-lagets säsong mkt väl godkänd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar