torsdag 15 oktober 2009

MFF U21 - Falkenbergs FF U21 - Kvartsfinal U21-slutspelet

Idag var det åter dags att besöka Malmö stadion då det var dags för kvartsfinal i U21-SM, en match som skulle spelas mot Falkenbergs FF.

MFF hade annonserat startelvan så här och det var också så man började. En relativt ung backlinje alltså med ett mer rutinerat inslag i form av Gabriel.

För sammandrag av själva händelser i matchen så rekommenderas jag Patrik Jandelins fina rapportering som ser sanningsenligt ut.

Mina intryck var att i första halvlek kontrollerade MFF tillställningen väldigt bra och skulle haft ledningen in i paus. Var åtminstone 3-4 riktigt bra målchanser för MFF som borde resulterat. Falkenbergs målvakt gjorde ett bra jobb och i viss mån kanske avsluten skulle varit skarpare för att resultera.

I andra halvlek tycker jag spelet blir sämre, det blir mer hafsigt och MFF har inte lika bra press på Falkenberg. Ganska bra chanser åt båda håll. I 72:ndra minuten kommer ledningsmålet (och tillika segermålet) genom Dardan Rexhepi på ett fint instick från Ivo Pekalski. Både MFF och Falkenberg har sedan bra chanser för ytterligare mål men det stannade vid detta mål, mkt tack vare Dusan Melicharek som verkligen gjorde en bra match.

Lite individuell spelarkritik.

Dusan Melicharek mkt bra, några väldigt avgörande räddningar och en fenomenal utrusning där han avstyrde ett friläge.

Backlinjen relativt ok, även om det var lite mer virrigt i andra halvlek så Falkenberg hotade en del i djupled.

Mittfältet också ok. I första ägde man verkligen mittfältet, blev lite jämnare i andra. Jimmy Durmaz relativt osynlig i första, men bättre i andra med några riktigt fina nummer på kanten. Jeffrey Aubynn bra med boll, men såg ut att vara lite ur tempo tyckte jag. Bäst på MFFs mittfält tyckte jag Ivo Pekalski var, erövrade boll flera gånger och dessutom många farliga instick offensivt, som en av gångerna resulterade till 1-0. Bra insats av Ivo om man summerar tycker jag.

Anfallarna gjorde det ok även om skärpan var lite sisådär. Alex är alltid på språng och är bra på små ytor. Dardan var nog dock den bättre av de två idag med en fin insats. Snabb och bra bollmottagare och ett antal vassa avslut. En stabil insats och dessutom då segerskytt.

Sammantaget ingen jättematch av U21-laget, men vem kan klaga när man vinner sin kvartsfinal. Nu blir det semifinal mot Helsingborg på bortaplan.