söndag 11 oktober 2009

MFF P16 - IF Elfsborg P16 - kvartsfinal PSM

I eftermiddag var det så dags för P16-laget att ta sig an Elfsborg i kvartsfinal i PSM (pojk-SM).

Ett Elfsborg som under säsongen enligt Elfsborgs hemsida vunnit allt de ställt upp i, det vill säga grundserien i Västra Götaland divisionen i pojkallsvenskan, dessutom Gothia Cup och någon annan cup. Ett hyggligt motstånd på pappret för MFF alltså.

Matchen spelades på konstgräset på plan 10.

MFF visar redan från avspark att det här kommer inte bli någon lätt match för Elfsborg, efter en snabb attack har MFF hörna redan efter en minut och på den vägen fortsätter det. MFF har totalt kommando i första halvlek och det är nästan rena bombardemanget mot Elfsborgs mål. Mkt bra passningsspel och stor rörlighet bland spelarna, trots att det är lite regn i luften och lite småblött på planen, vilket torde försvåra bollkontroll och precision. Dock blir utdelningen från spelövertaget inte speciellt stor, ställningen är 2-0 i paus efter total MFF dominans. Elfsborg har bara en bra chans under halvleken, där de på en omställning får en spelare fri men MFFs målvakt är väldigt följsam och lyckades styra undan skottet.

I andra halvlek har nog Elfsborgarna blivit tillsagda att vara lite mer aggressiva i sitt försvarsspel men det dröjer inte speciellt längre förrän MFF gör 3-0. Vid ställningen 3-0 händer sedan en lite småmärklig sak. En lång boll slås mot en anfallare i MFF, assisterande domare vinkar för offside, men iochmed att Elfsborgs målvakt är på väg mot bollen så blåser inte domaren av utan låter spelet gå. Målvakten tror dock att domaren har blåst och rullar bort bollen mot en försvarare för att han ska slå frisparken (som alltså inte är utdömd) och påpassligt dyker en MFF-spelare upp, bryter bollbanan och slår bollen i tomt mål. Där känns det som det sista hoppet för Elfsborg försvinner. Visserligen får Elfsborg lite längre fram i halvleken ett reduceringsmål till 4-1, men MFF slår spiken i kistan några minuter senare när ett fint inlägg från högerkanten nickas in och 5-1 segern är klar.

En väldigt fin seger för P16-laget och det känns som att alla spelare på plan i himmelsblått gör en bra insats. Vid sidolinjen uttryckte flera tillresta Elfsborgssupportrar stor beundran för spelet från de himmelsblå.

Nu blir det semifinal framöver, vilket motståndet blir är fortfarande för mig oklart.