lördag 3 oktober 2009

JSM-slutspel MFF J - Halmstad BK J

På ett vått och blåsigt Malmö stadion spelade idag MFF J den första slutspelsmatchen för året, åttondelsfinal i JSM mot HBK J. HBK J som under säsongen spelat i Juniorallsvenskan Södra Götaland (en division under Elit Södra där MFF J spelat under säsongen). HBK J vann Södra Götaland överlägset, 18 vunna på 18 matcher, synnerligen imponerande. Alltså ett på pappret tufft motstånd för MFF J.

MFF J hade till matchen idag "förstärkt" upp med en del spelare som vanligtvis tränar och spelar med A-laget. Detta var Dejan Garaca, Filip Stenström, Alex Nilsson och även Muamet "Mudi" Asanovski, Mudi som under året spelat i juniorlaget med har de senaste 1-2 månaderna tränat med A-laget och inte spelat matcher i J-laget.

MFF ställde upp med följande laguppställning.

Dejan Garaca,
Pelle Holm, Patrik Karlsson, Filip Stenström, Tobias Malm
Nikola Petkovski, Skerdilaid Gashi, Mudi, Hicham Ali
Robin Simovic, Dardan Rexhepi

Att noteral från MFFs införrapport är att MFF J har stort manfall på mittbackssidan.

Mittbackarna Ahmetovic, Hamid båda skadade, dessutom Stojadinovic och Useinovski avstängda. Detta var nog en anledningarna till att Stenström togs in från A-truppen och att Patrik Karlsson, som normalt är central mittfältare flyttades ner. Patrik som vikarierat en del som mittback under säsongen, då juniorlaget haft mkt skadeproblem på mittbacksplatsen under året.

Förhållandena under dagens match var lätt regn och relativt stark vind, alltså ganska svårhanterligt väder. Dessutom hade det regnat mer eller mindre konstant i Malmö sen 6-tiden på morgonen så planen var nog ganska tungsprungen.

Första halvleken var en relativt jämn affär. Efter ca 6-7 minuter gör Hicham Ali 1-0 när han frispelas av en HBK-försvarare som totalmissar en rensning i vinden och vätan och Hicham rullar enkelt in 1-0. I övrigt är det inte så mkt chanser utan ganska jämnt spel. MFF äger bollen relativt mkt och HBK hotar inte direkt någonting. Det känns som att MFF tar över lite mer o mer ju längre halvleken går. Spelet ser dock ganska tillknäppt och nervöst ut. 1-0 ledning i paus.

I andra halvlek ersätts Dardan Rexhepi av Alex Nilsson. Denna Alex Nilsson är ca 10 minuter in i andra halvleken inblandad i en situation framför HBKs mål och bollen går till slut ut till Hicham Ali som kan lägga in 2-0, sitt andra för dagen. Fram till detta mål ser det stabilt ut för MFF. Dock reser sig HBK bra efter målet, samtidigt som MFF kanske omedvetet drar sig tillbaka för att bevaka sin ledning. Som så ofta är fallet, straffar detta sig. HBK reducerar på ett väldigt fint anfall, där ett inlägg från vänsterkanten möts i bortre delen av straffområdet av en bredsida på volley, perfekt in i mål. Stark prestation med tanke på vätan och vinden. 1-2 och HBK har ny energi. De forsätter trumma på och ca en kvart senare kommer kvitteringen efter ett långt inlägg där bollen dyker ner och en HBK-spelare kan slå in bollen från nära håll. Nu är HBK-spelarna på plan verkligen igång och tillresta supportrar från Halmstad vädrar morgonluft. När det återstår 3-4 minuter av matchen stiger dock kanske MFFs bästa man för dagen, vänsterbacken Tobias Malm fram och gör en soloraid in från hörnflaggan. När han dribblar in i straffområdet så skjuter han något som är oklart om det är skott eller inlägg, men det tar på en HBK-are och in i mål. En mkt fin prestation. HBK har sen några chanser i slutet med Dejan Garaca gör en riktigt fin parad och ett annat läge missas från nära håll. Även Hicham Ali i MFF har ett stenhårt skott i stolpen, så chanser åt båda håll alltså.

Domaren blåser dock till slut av och seger med 3-2 är klar.

Inget jättespel av pågarna, men dock ska det sägas att HBK var bra. Det kändes som de hade lite mer spring i benen och kunde bemästra den blöta planen bättre än MFFs spelare.

Individuella prestationer som stod ut var Dejan Garaca som gör några väldigt fina avgörande räddningar på slutet. Förutom någon enstaka dålig inspark så gjorde han inga misstag och baklängesmålen var inget att göra åt. Bäst av utespelarna var i mitt tycke vänsterbacken Tobias Malm. Visar stor vilja att gå framåt, bra med bollen och ordentlig fart under fötterna.

Om ca en vecka blir det kvartsfinal, i nuläget osäkert mot vem.