söndag 18 oktober 2009

MFF J - Häcken J, Kvartsfinal JSM

På söndageftermiddagen möttes MFF J och Häcken J i kvartsfinal i JSM. Matchen spelades inne på Malmö stadion under fina förhållanden, knappt ingen vind och solsken under stora delar av matchen.

För startelva och referat av matchen hänvisar jag till http://match.everysport.com/sport_game.html?eventId=9852626 av Jandelin.

När jag såg matchtruppen gladde det mig att Omid Nazari var med i matchtruppen. Omid som är en väldigt lovande 91:a skadade sig i början av säsongen och har varit borta hela säsongen. Nu var han till slut inte med idag på plan men uppenbarligen är han snart på väg tillbaka, vilket är glädjande.

Lite betraktelser från matchen.

1:a halvlek ingen större insats från MFF. Ganska andefattigt spel, mkt långbollar. Nu ska man ta i beaktning att anfallaren Dardan Rexhepi blev skadad i 19:e minuten och fick gå ut, vilket naturligtvis påverkade en del.

Straffen som MFF gör 1-0 på är väldigt billigt. Situationen är egentligen över, det vill säga anfallaren har redan skjutit (bollen gick utanför) när målvakten träffade MFFs anfallare. Folket på läktaren var väldigt förvånande. MFF hade ca 15 minuter senare ett väldigt fint anfall där Mudi spelar snett inåt bakåt från kortlinjen till Simovic som släpper vidare till Petkovski (tror jag) som skjuter direkt förbi målvakten och bollen tar precis vid stolproten och längs med mållinjen ut. Alltså inget mål men en väldigt bra chans.

Häcken är farliga i sitt djupledsspel, vet inte om det är MFFs centrala försvar som är lite otajmat eller om Häcken gör det bra, en kombination av både kanske, som gör att några gånger kommer Häcken anfallare ganska fria mot Dejan Garaca i mål. Garaca dock väldigt bra och briljerar med fina räddningar.

I andra halvlek tycker jag MFF känns lite mer strukturerade och Häcken ser lite tröttare. Lite ströchanser åt båda håll. MFF gör sedan 2-0 och det känns relativt säkert. Dock är man lite okoncentrerade när Häcken slår en snabb frispark och en bra djupledsboll där en Häcken spelare sliter sig loss och fri med Dejan gör han inget misstag.

I 80:e minuten blir då Tobias Malm utvisad. Malm som är något av en favorit i juniorlaget för mig med sin härliga fart och bra bollkontroll blir fasthållen och slår (iallafall enligt domaren) sig loss. Rött kort direkt och MFF får avsluta med 10 man.

På slutet pressar Häcken en del och har lite hörnor men MFF håller undan och vinner med 2-1. Klara för semifinal, motstånd oklart.

Individuell spelarkritik

Dejan Garaca bästa MFF:are tycker jag. Räddar många farliga lägen, stabil på inlägg och skriker och dirigerar hela laget. Baklängesmålet inget att säga något om.

Tobias Malm bra fram till den onödiga utvisningen. Snabb med bollen och är väldigt farlig när han tar fart och går framåt. Tyvärr blir han väl avstängd nu i nästa omgång.

I övrigt inga jätteinsatser som jag la märke till men givetvis ska hela laget ha beröm när man går till semfinal i JSM.

5 kommentarer:

  1. Synd med det som hände med Dardan. Såg matchen. Tacklingen var riktigt ful förövrigt. Såg u21 matchen mot Falkenberg där Dardan och Ivo var klart bäst på plan, enligt mig. Dardan ser riktigt spännande ut. Han har en ovanlig spelstil, där han blandar sin storlek och styrka med en snabbhet och teknik som kan ta honom långt. Påminner mig om en 19-åring som gick till Ajax år 2001. Vad tror du om hans chanser i A-laget?
    Hälsningar
    En MFF-supporter

    SvaraRadera
  2. Jag träffade ju bollen, så jätteful var ju inte tacklingen.

    SvaraRadera
  3. såg matchen, målvakten var riktigt duktig!

    SvaraRadera
  4. Vem var Bk Häckens anfallare?snabb o stark?

    SvaraRadera
  5. Mkt anonyma människor här. :)

    Till första anonym.
    Dardan har nog goda chanser till A-laget så småningom, men jag tror han stannar i j-laget nästa år också. Dock kommer han nog spela mkt U21 och kanske även träna med A-laget, det beror nog helt på hans fortsatta utveckling framöver. Onekligen en intressant spelartyp.

    Till andra anonym
    Det är möjligt. Tyvärr fick man inga reprisbilder på situationen...

    Till tredje anonym
    Ja, Dejan har varit bra både i åttondel och kvarsfinal. Lite räddande ängel i båda matcherna (även om jag inte gillar att prata om änglar en kväll som denna..usch)

    Till fjärde anonym
    Känner tyvärr inte till spelarna i Häckens j-lag alls.

    SvaraRadera