söndag 10 oktober 2010

Åttondelsfinal Pojk-SM MFF U-17 - IF Lödde U-17

Idag tog MFF U-17 emot IF Lödde U-17 i åttondelsfinalen i Pojk-SM. Matchen spelades på konstgräsplan 9.

IF Lödde hade kvalificerat sig för slutspelet genom att vinna Pojkallsvenskan södra Götaland (division steget nedanför elitdivisionerna) bland annat i konkurrens med lag som Kalmar FF och Lunds BK. Laget har i år på 16 matcher i serien en målskillnad på 58-10.

MFF ställde upp med följande startelva
Simon Forsén
William Möllestam-Alex Blomqvist-Edvin Ahmetovic-Pa Konate
Piotr Johansson-Emil Grimbe-Jonatan Ericsson-Holmqvist-Pawel Cibicki
Erik Pärsson-Sadmir Zekovic

Ganska snabbt står det klart att IF Lödde är ett fysiskt starkt lag med mkt längd och tyngd i laget. Det smäller på bra i närkamperna och tempot är intensivt inledningsvis. Första kvarten är relativt jämn, farligaste chansen är när ett inlägg i djupled från Lödde spelare seglar förbi alla, även MFFs målvakt men bollen går förbi stolpen och utanför.

Efter ca 20 minuter kommer 1-0 till MFF. Sadmir Zekovic tar ner bollen i straffområdet lite snett till höger, får snabbt bollen till rätta och kan trycka av i bortre hörnet otagbart för målvakten. Det dröjer bara några minuter till 2-0, då samme Sadmir får bollen på fötterna i straffområdet, det blir lite tråcklande och Jonatan Ericsson Holmqvist som kommer löpande får med sig bollen och vrickar den förbi målvakten.

2-0 står sig till paus, en relativt jämn halvek där MFF har lite mer boll men där Lödde med sitt fysiska spel är farliga på omställningar och fasta situationer.

Ganska snabbt i andra halvlek blir det 3-0. Jonatan Ericsson Holmqvist hittar in till Sadmir Zekovic i straffområdet, denne kan vrida sig loss från försvararna och skjuta in 3-0. Lödde fortsätter kämpa och är inte ofarliga, bland annat tvingas målvakt Forsén till en bra parad i friläge för Lödde anfallare. Reducering kommer sen för Lödde på en hörna där de med tyngd och kraft skjuter in bollen efter tilltrasslad situation. Målet tänder Lödde men 6-7 minuter senare gör MFF 4-1 på en lång hörna från Pawel Cibick där Piotr Johansson dyker upp på bortre stolpen och nickar bollen i mål. Efter detta känns Lödde mer eller mindre som ett slaget lag även om de fortsätter jobba på relativt bra. Egzon Sekiraca som kommit in i andra halvlek tar sig förbi sin försvarar till höger i straffområdet och rullar in 5-1. 6-1 gör sedan Alex Blomqvist på en hörna från Piotr Johansson.