söndag 24 oktober 2010

Juniorallsvenskan semifinal MFF U-19 - Hammarby U-19

I eftermiddag spelade MFF semifinal i Juniorallsvenskan. Motståndare var Hammarby och matchen spelades på Malmö stadion.

På grund av en resa i helgen så missade jag första 15 minutrarna. Dock stod det 0-0 när jag kom så jag hade inte missat något i målväg.

MFFs uppställning såg då ut som följer

Tobias Uddenäs
Jetmir Useinovski-Filip Stenström-Filip Helander-Tobias Malm
Tobias Lewicki-Omid Nazari-Skerdilaid Gashi-Hicham Ali
Muamet Asanovski-Alex Nilsson

Det är väldigt dåligt väder i inledningen av matchen. Det regnar en hel del, fast efter kanske 20 minuters matchtid så lättar det mer och mer och övergår i uppehåll. Detta gör dock att planen blir tungsprungen och dessutom släpper gräset på sina ställen så det blir lite svårspelat.

MFF har vad jag tycker ett visst spelövertag när jag sätter mig ner och börjar titta. De spelar runt och bollen inom laget och försöker hitta luckor i Hammarbys försvar. Efter ca 20 minuter hittar Mudi in med ett bra inspel till Alex Nilsson men skottet täcks av Hammarbytförsvarare. Ett par minuter senare kommer dock 1-0 för MFF. Tekniske Tobias Lewicki bryter in från sin högerkant in i banan, tar sig förbi ett par spelare och slår en bra passning till Alex Nilsson som befinner sig lite innanför straffområdeslinjen. Alex tar emot bollen, fintar försvararen och vänder upp för skott emd högerfoten. Skottet sitter otagbart högt i målvaktens vänstra hörn.

MFF fortsätter att jobba på längs kanterna. Finurlige Hicham Ali på vänsterkanten hittar in till Skerdilaid Gashi i straffområdet men skottet går över. Efter ca 40 minuter av matchen så är det väldigt nära 2-0. Alex kommer loss på en bra långboll, fri med målvakten chippar han bollen över densamme men bollen smider precis förbi stolpen och utanför.

2-0 kommer dock några minuter senare när MFF pressar Hammarbys försvar så det blir ett felpass, bollen hittar snabbt in till en fri Alex Nilsson som skjuter in 2-0 bakom Hammarbys målvakt.

Klar fördel till MFF i paus(med reservation för de 15-20 minutrarna jag missade i början). Hammarby ser förvånansvärt tama ut.

Samma uppställning i början av andra halvlek. Den fortsätter som första med MFF vid kommandot. Tobias Lewicki hittar genom en väldigt fin djupledsboll Mudi som dribblar av målvakten men kommer ur vinkel och skottet går parallellt med mållinjen.

3-0 kommer senare från ett skott långt nere från vänsterkanten där målvakten i Hammarby antagligen luras av det hala gräset för den bollen ska målvakten ta. Är lite osäker på målskytten, men Wiman skriver Alex Nilsson så då var det kanske så. Strax efter detta mål har Hammarby den enda målchans som jag ser de ha på hela matchen. En frispark från långt håll nickas ner mot stolpen, en Hammarbyare rusar fram och når nästan bollen men missar den och bollen rullar precis utanför bortre stolpen. Ytterst nära reducering.

Ca 10 minuter senare gör MFF istället 4-0. Tobias Malm kommer i en fin attack längs vänsterkanten, slår in bollen längs med mållinjen och bollen stöts i mål av en Hammarbyförsvare. Efter detta är matchen givetvis avgjord och matchen spelas mer eller mindre av. MFF gör ett antal byten så att även avbytarna får gå in och spela lite.

Stabil 4-0 seger mot ett förvånansvärt blekt Hammarby.

MFF U-19 till final på bortaplan, antingen mot IFK Norrköping eller Djurgården.