Simon Forsén
Anton Mähl-Oscar Nilsson Vilas-Alex Blomqvist -Pa Konate
Nikola Zivanovic - Jonatan Ericsson Holmqvist-Egzon Sekiraca - Pawel Cibicki
Erik Pärsson - Kristian Benkö.

Matchen spelade på konstgräs på plan 9 (till en början iallafall..mer om det längre ner).

Matchinledningen relativt jämn. Elfsborg skaffar fram 2 hörnor som blir resultatlösa. Efter ca 5 minuter har MFF en bättre period med mer press och några hörnor. Framförallt är det kantspelarna Nikola Zivanovic och Pawel Cibicki som skapar oreda i motståndarförsvaret.

Efter ca 20 minuter sliter sig Kristian Benkö loss och i duell med målvakten faller han, domaren pekar på straffpunkten. Egzon Sekiraca stiger fram, slår bollen till höger om målvakten men denna chansar åt rätt håll och räddar.

Ca 6-7 minuter senare så bryter MFF och bollen går ut i en omställning till Nikola Zivanovic på högerkanten. Han sprintar iväg med Elfsborgare efter sig. De kommer närmare men kan inte hindra Nikola att ta sig in i straffområdet och där hittar han Kristian Benkö med ett pass i sidled. Benkö gör inga misstag utan rullar in 1-0 till MFF.

Under tiden som hemmapubliken glädjer sig åt ledningsmål så kombinerar Elfsborg fint på MFFs planhalva. Efter ett antal distinkta pass så avlossas tungt skott från position strax utanför straffområdet. Forsén är på bollen men kan inte hindra den från att hamna i nätmaskorna. 1-1.

Nu har MFF en bra period, Pa Konate gör en bra framryckning på vänsterkanten men efterföljande skott går utanför. Strax efteråt så dimper bollen ner strax utanför straffområdet efter MFF hörna, Jonatan Ericsson Holmqvist lyfter bollen och den dimper ner i överkanten på ribban.

2-1 kommer inte långt senare när Pa Konate från vänsterkanten slår ett långt inlägg. Nikola Zivanovic smyger upp bakom ryggen på Elfsborgs vänsterback och dyker före med pannan och vinklar in bollen i mål.

2-1 i paus, en rättvis ledning för MFF känns det som.

Andra halvlek börjar lite böljande fram och tilbaka. Elfsborg har en jättebra chans efter fint anfall men nicken från nära håll går över.

2-2 kommer några minuter senare när en långboll mot MFFs straffområde tar hemspringande Alex Blomqvist i ryggen vilket ställer både honom och Forsén och Elfsborg anfallaren kan rulla in 2-2 enkelt.

Nu har solen gått ner över horisonten och det blir allt mörkare på plan. Elfsborg spelarna verkar ha ätit mer morötter och tar över taktpinnen. 2-3 målet kommer efter en omställning där Elfsborgspelare sprintar loss lite till höger och avslutar i bortre hörnet. Allt mörkare för MFF och allt mörkare på plan. Av någon anledning har inte elbelysningen på plan 9 tänts. Dock lyser den på plan 10 strax intill utan att någon är där och spelar. Domaren blåser av matchen och pratar med lagen och beslut tas att flytta över till plan 10. Efter diverse bestyr med målbursflytt etc så blåses matchen igång igen. MFF-spelarna verkar ha taggat till sig av att spela i ljus igen och tar direkt tag i taktpinnen.

Dino Mesic har kommit in istället för Erik Pärsson . Piotr Johansson kommer också in när Benkö går ut och då går Piotr in på höger mittfält och Pavel Cibicki går upp i anfallaret. Zivanovic flyttar från höger mitt till vänstermitt.

3-3 kommer när ett inlägg från höger skarvas vidare och Pawel Cibicki kommer löpande snett in från vänster, hinner före målvakten, rundar honom och rullar in bollen i tom bur.

Ca 5 minuter senare är det ytterst nära 4-3 när Egzon Sekiraca stressar fram ett bra läge men han hamnar i lite dålig vinkel och skottet går inte i mål.

4-3 kommer dock några minuter senare när Nikola Zivanovic, nu på vänsterkanten, gör en repris på sitt mål i U-21 häromdagen. Han viker in i planen och avslutar med högerfoten i bortre hörnet.

Resten av matchen jagar Elfsborg fler mål men det känns aldrig riktigt farligt.

Seger med 4-3 i seriepremiären.