lördag 8 oktober 2011

MFF U-19 - IFK Norrköping U-19 SM-slutspel åttondelsfinal

Idag tog MFF U-19 emot IFK Norrköping U-19 i åttondelsfinal i Juniorallsvenskans slutspel 2011.

MFF som i seriespelet slutade på 4:e plats i Elit Södra, Norrköping på 5:e plats i Elit Norra.

MFF ställde upp med följande startuppställning.

Simon Forsen
Jetmir Useinovski-Alex Blomqvist -Emil Borg - Tobias Malm
Tobias Lewicki-Kristoffer Jeppsson-Skerdilaid Gashi-Egzon Sekiraca
Alex Nilsson-Dino Islamovic

Matchen spelas inne på gamla Malmö stadion. Vädret är soligt och klart med relativt frisk vind.

Avsparken tas och det tar bara några minuter innan det står 1-0 till MFF. Ett fint anfall längs vänsterkanten där bollen spelas in, Alex tar emot bollen någon meter innanför straffområdesgränsen, vänder upp och avlossar ett skott med vänstern. Målvakten är på bollen men kan inte stoppa den utan 1-0 direkt. Drömstart kan man säga.

Efter målet har IFK en ganska bra period där de bygger upp lite anfall och har ganska stort bollinnehav. Ca 15 minuter in på matchen har IFK en bra chans där skottet styrs till hörna. På hörnan blir det farligt och IFK skapar fram ytterligare en chans utan att få in bollen.

MFF sticker sedan upp i en farlig omställning. Alex hittar ut till Niko Zivanovic(tillfälligt inbytt när Lewicki byter skor), Niko måttar inlägg tillbaka till Alex och hittar in bra men Alex nick går strax utanför.

Sen jämnas spelet ut och det böljar lite mer utan några riktiga chanser. Det känns som att MFF har rätt bra koll på händelserna.

2-0 kommer ca 5 minuter innan pausvilan, ett inlägg från vänsterkanten till Dino i straffområdet, han tar emot inlägget på bröstet och slår till med volley direkt, ett tungt skott i bortre hörnet som målvakten inte kan parera. Mkt fin prestation.

2-0 i paus och det känns som en rättvis och stabil ledning för MFF.

I andra halvlek fortsätter MFF att dominera händelserna på plan. Alex Nilsson har ett bra skott utanför. Tobias Lewicki kommer förbi på högerkanten, spelar in bollen längs med marken, Dino möter men målvakten parerar. Några minuter senare ytterligare ett fint anfall. Bollen kommer in från vänsterkanten, Dino ser att Jeppsson kommer i djupled och släpper bollen mellan benen, Jeppsson fri men målvakten parerar.

Ca 15 minuter in på andra halvlek kommer 3-0. Tobias Lewicki vinner bollen centralt mitt på plan. Avancerar framåt och slår en yttersida i djupled på Alex Nilsson. Alex kommer ur vinkel lite till vänster, men utmanar backen, går runt in mot plan och skjuter ett tungt skott i bortre hörnet som målvakten inte kan rädda. Hög kvalitet på det avslutet.

Efter 3-0 känns matchen avgjord. MFF rullar runt och skapar en del ytterligare chanser utan att få in bollen. Norrköping försöker skapa en del men har svårt att spela sig fram till lägen.

När det är ca 10 minuter kvar så har IFK en frispark på MFFs planhalva. De lyfter långt in i straffområdet, bollen nickas först rakt upp, sen fram till en IFK spelare som kan nicka in bollen i mål. 3-1 och Norrköping får lite mer kraft.

I slutet av matchen pressar IFK på. På stopptid får de en hörna som det blir lite flipperspel på innan de kan slå in 3-2. Dock är det ingen fara för MFF segern för så fort avsparken tas så blåser domaren av matchen.

3-2 och en stabilare seger till MFF än vad siffrorna antyder.