söndag 16 oktober 2011

MFF U-17 - HIF U-17 Kvartsfinal Slutspel Pojkallsvenskan

Idag var det dags för kvartsfinal i Pojkallsvenskans slutspel. MFF mot HIF. MFF som vann Elit Södra seriespelet, HIF på tredje plats i samma serie.

Matchen spelades på konstgräsplan, plan nr 9. Växlande molnighet och relativt lätt vind.

MFF ställde upp med följande startuppställning.

Hossin Lagoun
Eric Undhammar-Jonathan Ekendahl-William Möllestam-Victor Wernersson
Pavel Cibicki-Emil Grimbe- Markus Hortén-Petar Petrovic
Piotr Johansson - Dino Mesic.

Första 25 minutrarna av matchen präglas av högt tempo och väldigt lite målchanser. Båda lagen spelar högt med sina backlinjer och krympor ytorna för varandra, vilket innebär att det är trångt på mittfältet. Bollen är mest uppe i luften.

Ca minut 25 kommer den första målchansen och det är MFF som får den på en frispark. Den resulterar i en hörna som nickas strax utanför.

HIF har sedan någon minut senare ett bra anfall igenom MFFs vänsterflank men skottet är misslyckat och går långt utanför.

Ytterligare en minut senare är det väldigt nära 1-0 till MFF. Petar Petrovic snurrar på vänsterkanten, vänder upp och slår ett bra inlägg in framför mål. Där möter Dino Mesic, han får lite halvträff, bollen förbi målvakten men precis utanför stolpen.

HIF sticker upp då och då och är farliga på fasta situationer. Efter ca 35 minuter har de ett bra nickläge efter hörna men bollen går över.

MFF avslutar halvleken starkt och Emil Grimbe hittar Pavel Cibicki i djupled. Cibici försöker lobba över HIFs målvakt men lobben misslyckas.

I slutet av halvleken bryter Petar Petrovic in från vänsterkanten, går in centralt och avlossar ett tungt skott som går strax över ribban.

0-0 i paus i en halvlek som präglas av väldigt högt tempo.

Kristian Benkö går in i anfallet i andra halvlek.

HIF inleder andra halvlek bra och skapar ett antal chanser. Spelet känns överhuvudtaget lite mer slarvigt i andra halvlek och tempot har gått ner jämfört med första.

Ca 15 minuter in i andra halvlek så kombinerar Benkö och Cibicki fint men Benkös avslutade nick går tyvärr utanför.

5 minuter senare har HIF en väldigt fin chans. Ett långt inlägg som dimper ner i MFFs straffområde till vänster. Där dyker en HIF spelare upp och skjuter ett direktskott men Lagoun gör en fin räddning och styr undan skottet.

Cibicki är sedan ytterst nära att göra 1-0 för MFF när han inne i straffområdet trycker ett hårt skott i ribban från ganska nära håll.

Istället blir det HIF som gör första målvakt. De jobbar fram en frispark strax utanför straffområdet ganska centralt. Frisparken slås, Lagoun räddar men returen går ut och där kommer en HIF-spelare och trycker in bollen.

Precis efter HIFs mål så har Benkö och William Möllestam varsin chans att kvittera utan att bollen vill in. Efter dessa chanser så dör MFFs spel ut ganska mkt och de lyckas inte skapa så mkt målchanser. Det är snarare så att HIF är närmre 2-0. Båda lagen hade också varsin straffsituation där domaren nog kunde tagit andra beslut utan att någon hade kunnat haft några direkt åsikter...

Klockan går mot 90 minuter och det ser allt mörkare ut för MFFs fortsatta slutspeläventyr. Precis i slutet av ordinarie speltid kommer dock 1-1. Pavel Cibicki jobbar fram bollen längs högerkanten och spelar in den i mitten där Kristian Benkö dyker upp och slår 1-1. Vild glädje förstås hos de himmelsblå.

Strax efter blåser domaren av för full tid. Förlängning 2 * 15 minuter följer.

Knappt hinner förlängningen börja förrän MFF gör 2-1. Ett inlägg från högerkanten in i straffområdet möts på volley av Kristian Benkö och målvakten är helt chanslös.

5 minuter senare blir Benkö frispelad, han rundar målvakten men målvakten fäller honom. Domaren dömer straff men av outgrundlig anledning ger han bara målvakten gult kort...

Straffen slås säkert in av Petar Petrovic. 3-1 och det ser allt bättre ut för MFF. 3-1 efter första förlängningskvarten.

Sista förlängningskvarten så försöker HIF av naturliga skäl att forcera och skapar visst tryck. Dock är Dino Mesic nära att punktera tillställningen när han fri med målvakten skjuter bollen förbi målvakten men bollen tar i stolpen och ut. Några av åskådarna tycker att ljudet från träffen indikerar att bollen tar på målhjulet snarare än stolpen men inga protester från spelarna på plan. Istället för 4-1 blir det istället 3-2 när HIF reducerar på ett skott utifrån.

HIF jagar på och slår mkt långt in i MFFs straffområdet. MFF gör dock 4-2 genom Kristian Benkö som tar ner en lång boll nästan nere vid HIFs kortlinje, rundar sin back och placerar in bollen i målet. 4-2 och matchen är klar, domaren blåser strax efteråt av. MFF U-17 vidare till semifinal.