söndag 9 oktober 2011

MFF U-17 - Högaborgs BK U-17 Åttondelsfinal Pojk-SM

Idag tog MFF U-17 emot Högaborgs BK U-17 i åttondelsfinal i Pojk-SM. Matchen spelades på konstgräsplan 9. Växlande molnighet och i det närmaste vindstilla.

MFF U-17 vann i seriespelet sin division Elit Södra och Högaborgs BK vann också sin serie, Pojkallsvenskan Södra Götaland, alltså divisionen under Elit-divisionerna.

MFF ställde upp med följande startelva
Hossin Lagoun(lite osäker)
Anton Mähl, William Möllestam, Edvin Ahmetovic, Pa Konate
Piotr Johansson, Jonatan Ericsson Holmqvist, Emil Grimbe, Nikola Zivanovic
Kristian Benkö, Erik Pärsson

Under den första kvarten av matchen skapas inte speciellt mkt målchanser. MFF har lite mer bollinnehav men lyckas inte få fram några riktigt farliga chanser.

Efter ca 15 minuter får MFF en frispark på offensiv planhalva. Frisparken slås men blir till en farlig omställning för Högaborg. En djupledsboll slås och en Högaborgspelare sliter sig loss och skjuter in 1-0 över MFFs målvakt.

MFF fortsätter jobba på men har lite svårt att få fram bra chanser. Runt 25:e minuten så kommer Kristian Benkö loss på ett inkast och hinner före målvakten med looben över målvakten landar på nätet bakom ribban.

Några minuter senare prickar Jonatan Ericsson Holmqvist vänstra stolpen med ett välriktat skott. Mkt nära kvittering.

1-1 kommer några minuter senare när MFF från mittfältet hittar igenom med en djupledsboll till Erik Pärsson som fri med målvakten dundrar in bollen vid målvaktens vänstra stolpe.

I slutet av halvleken så prickar Nikola Zivanovic stolpen.

1-1 i paus och känslan är att MFF har ett visst spelövertag.

I andra halvlek så öppnar Högaborg bäst. De känns rörliga och farliga och har visst spelövertag. En del småchanser skapas utan att bli riktigt farligt. MFF får hörna och Edvin Ahmetovic nickar strax utanför. Några minuter senare får Benkö tag i bollen på mittplan, driver den in på motståndarnas planhalva, släpper i djupled till Erik Pärsson som skjuter men målvakten räddar.

Ca 15 minuter in på andra halvlek så kommer 2-1. En omställning på vänsterkanten där Pa Konate jobbar sig fram och släpper bollen bakåt till Niko Zivanovic något till vänster strax utanför straffområdet. Han tittar upp och skjuter ett hårt skott rätt upp i bortre krysset. Mkt vackert.

Efter 2-1 känns det som att luften går ur Högaborg. 3-1 kommer när Benkö dribblar sig igenom till höger i straffområdet, spelar in bollen framför mål, där kommer Niko Zivanovic och nickar in bollen.

Under andra halvlek kommer Dino Mesic in i anfallet och Markus Hortén går in på mitten.

4-1 kommer sedan när Kristian Benkö frispelad med målvakten enkelt rullar in bollen i mål.

4-1 blir slutresultat, en stabil insats även om Högaborg hängde med bra iallafall i första halvlek