MFF U-19 tog ikväll på plan 5 emot Mjällby AIF U-19 i 16:e omgången i Juniorallsvenskan Elit Södra.

MFF inför dagens match på tredje plats och Mjällby på 7:e.

Jetmir Useinovski-William Möllestam-Halid Jugovic-Emil Borg
Tobias Lewicki-Skerdilaid Gashi-Kristoffer Jeppson-Pa Konate
Egzon Sekiraca-Dino Islamovic

Första kvarten är relativt händelselös, båda lagen känner lite på varande. Dino Islamovic har några fina aktioner men ingen mynnar ut i en riktig målchans.

Efter ca 15 minuter kommer 1-0 till MFF. Tobias Lewicki får bollen på högerkanten, avancerar framåt genom Mjällbys försvar och går på avslut en bit utanför straffområdet. Skottet är precist och hårt och Mjällbys målvakt lyckas inte hindra bollen trots att han är på den. 1-0.

Bara några minuter senare kommer 2-0. Efter fint spela på mitten med ett antal direktpassningar så slås en djupledsboll mot Egzon Sekiraca. I duell med Mjällbybackar lyckas han tråckla sig loss och skjuter in 2-0 distinkt.

Efter 2-0 målet så tar Mjällby över spelet lite och skaffar fram några chanser utan att lyckas få in bollen i nätet.

3-0 kommer istället i 34:e minuten efter inlägg där Dino Islamovic nickar och bollen räddas på mållinjen. Det blir lite tilltrasslat men William Möllestam forcerar in bollen och assisterande domaren dömer att bollen är över mållinjen med medföljande protester från Mjällbyhåll.

I 40:e minuten kommer kanske det snyggast anfallet under kvällen. Pa Konate jobbar sig fram på vänsterkanten och slår in en boll som Kristoffer Jeppson möter med en djupledslöpning ungefär vid straffområdeslinjen och slår bollen på volley med bra träff. Tyvärr hamnar bollen nästan mittpå Mjällbys målvakt och han kan styra undan.

3-0 i paus.

I andra halvlek byts Anton Mähl in på högerbacken, Nikola Zivanovic går in på kanten på mittfältet och Kristian Benkö går in i anfallet.

Det är ganska händelsefattigt i början av andra halvlek. Mjällby jobbar på bra och nickar i ribban efter en hörna. Mjällby känns farliga på hörnor hela matchen och i 70:e minuten får de utdelning. Fin hörna som nickas in säkert i mål. 3-1.

Efter reduceringen känns MFF lite mer angelägna igen och tio minuter senare gör Kristian Benkö 4-1 på ett skott utifrån. Ett hyggligt skott men kanske ett skott som Mjällbymålvakten skulle tagit. Matchen spelas sedan av utan någon större dramatik.

4-1 till MFF U-19 som hänger på topplagen.