måndag 8 augusti 2011

Besvikelse

Efter 1-1 borta mot Mjällby måste vi konstatera att årets säsong är en stor besvikelse från MFF.

Efter ca 20 omgångar är vi 15-18 poäng efter HIF(beroende på utfall i domen i matchen mot DIF) och alla förhoppningar om att försvara guldet är körda.

MFF satsade alltså allting på kontinuitet inför denna säsongen. Man behöll alla spelare i guldtruppen och har i sommar endast sålt Molins för vad man kan anta bara är relativt små summor (ca 5 miljoner som brukar vara standard för spelare som har 6 månader kvar). Trots denna enorma kontinuitet så är MFF nu alltså beläget på 9:nde plats i allsvenska tabellen. HIF som i vintras sålde Ekstrand och som nu i sommar sålt Markus Nilsson och Alexander Gerndt, försäljningar som rimligtvis dragit in närmre 60 miljoner ligger alltså på 1:a plats och har chans på guld igen. Dessutom har de sanerat sin ekonomi och står väl rustade inför framtiden. HIF är med i guldstriden i allsvenskan, är kvar i svenska cupen och är också kvar i Europa League. Det är bara att ta av sig hatten och berömma HIF för deras utmärkta arbete både sportsligt och ekonomiskt.

MFF kommer denna säsong inte ta någon titel vilket är en enorm besvikelse. Vad gäller värvningar och nyförvärv har vi inte sett någonting ännu trots tillgängligt riskkapital.

Är det någon som förstår vad Vito Stavljanin gör om dagarna egentligen? MFF har inte värvat en enda spelare på över ett år. Behöver vi verkligen en scoutingansvarig?

Kanske skulle MFF satsa på att värva Jesper Jansson som sportchef till nästa säsong. Han verkar kompetent och gör bra resultat i HIF trots att de har haft ganska små medel att arbeta med. Sportchefsrollen känns på något sätt vakant i MFF.

Ja, men Europaframgångarna då undrar någon? Jag applåderar dessa framgångar men om de inte kan kombineras med fortsatt bra placering i allsvenskan är det bara en tillfällig glädje. Nästa år kan vi vara utan europaspel igen vilket påverkar ekonomin etc.

Att ingen i eller runt MFF verkar ens irriterad över att guldchansen är borta är det som skrämmer mig mest. Verkar finnas en akut brist på vinnarskallar både i och kring klubben. Ett par fylleresor till Europa verkar vara allt som en del behöver för att anse att säsongen är godkänd. Suck.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar