torsdag 14 april 2011

MFF U-19 - Kalmar FF U-19

Ikväll var det så dags för hemmapremiär i Juniorallsvenskan 2011 för MFFs U-19 lag. Laget har av okänd anledning fått börja serien med tre bortamatcher, med resultat två segrar (2-1 mot IFK Göteborg och 2-1 mot Norrby) och en förlust (1-5 mot HBK). Nu alltså match mot Kalmar FF som i sin enda seriematch i år slog Elfsborg med 1-0 på hemmaplan. Kalmar FF har de senaste åren haft bra U-19 lag och en tuff och jämn match att förvänta således.

Matchen spelades på konstgräsplan 9 i soligt och skönt väder. Svag vind.

MFF ställde upp med följande startelva.
Tobias Uddenäs
Jetmir Useinovski-Alexander Blomqvist- Filip Helander - Pa Konate
Tobias Lewicki- Skerdilaid Gashi- Kristoffer Jeppsson-Simon Kroon
Erik Pärsson - Dino Islamovic

I KFF ser vi en bekant i startuppställningen, nämligen anfallaren Besnik Rustemaj som spelade i MFFs P-16 lag för två år sedan innan han flyttade till Blackburn. Besnik började piggt men fick gå av efter ca 15-20 minuter, antagligen någon skada.

MFF börjar halvleken stark, efter ca 3 minuter hittar Pa Konate in med inlägg, Erik Pärsson i ganska bra läge skjuter över. Runt tionde minuten så träffar Tobias Lewicki ribban på en frispark. Lite osäkert hur bra Kalmars målvakt hade koll på bollen. Överhuvudtaget gör KFFs målvakt ett lite svagt intryck, framförallt i första halvlek.

Efter ca 15 minuter kommer 1-0 till MFF. Tobias Lewicki får bollen på mittplan i en omställning. Han tar fart mot försvaret. KFF ledare skriker "akta insidan" till sina försvarare, Lewicki trampar runt backen på utsidan och placerar enkelt in 1-0 i bortre burgaveln. Fin prestation.

Simon Kroon får gå ut under första halvlek, troligen skadad, han ersätts av Nikola Zivanovic.

KFF har inte så jättemkt samlat spel, men jobbar mkt med snabbt djupledsspel som emellanåt ställer till problem för MFF. Efter ca 27 minuter jobbar KFF fram en hörna från höger. Bollen slås in, KFF spelare nickar in den framför mål och där forceras bollen in till 1-1.

MFF replikerar dock snabbt och Jetmir Useinovski gör 2-1 på frispark en bit utifrån ganska rakt framifrån. En fint slagen boll men kanske lite frågetecken för målvaktens placering.

Det är väldigt nära 3-1 ca 5 minuter senare när Erik Pärsson kommer högt på en hörna och från väldigt nära håll är så när att få in bollen. Dock blir det 3-1 på efterföljande hörna efter tilltrasslad sitution, mål görs från nära håll, målskytt för mig okänd, men tipset ligger på Filip Helander.

3-1 i paus, kanske något mål i överkant men ändå visst spelövertag för MFF.

I halvtid byts Tobias Lewicki ut mot Egzon Sekiraca.

KFF reducerar till 2-3 ca 5 minuter in på andra halvlek. En omställning efter vunnen boll på mitten, djupledsspel och bra avslut.

10 minuter efter 2-3 kommer 3-3. En höjdduell på mitten förloras, bollen slås framåt på djupet och KFFs anfallare kan placera in bollen bakom Uddenäs.

Resten av andra halvleken blir ett ställningskrig. Kalmar FF spelar mer på försvar och omställningar och MFF för spelet även om det blir en hel del långa bollar även från MFF. Lite halvchanser hit o dit. Kristian Benkö kommer in när Dino Islamovic går ut. Bara några minuter från slutet får denne Kristian den stora chansen att avgöra matchen. Egzon Sekiraca slår in ett inlägg från vänsterkanten, Kristoffer Jeppson går upp och nickar ner bollen till en fri Benkö men denna får tyvärr inte ner bollen utan skottet går över från nära håll. Mkt nära. Precis i slutminutrarna har Kalmar FF ett antal hörnor som vållar problem för MFF men matchen slutar 3-3.