lördag 30 april 2011

MFF U-19 - Åtvidabergs FF U-19

Idag tog MFF U-19 emot Åtvidabergs dito i Juniorallsvenskan. MFF på femte plats och Åtvidaberg på sjätte plats i en något haltande tabell.

Matchen utspelades på plan 9, det vill säga konstgräs. Lite trist att behöva spela på konstgräs så här långt in i April, men så kan det vara. Träningsplanerna vid stadion verkar dock växa på bra nu så jag antar att man snart kan gå över till att spela på gräs på hemmamatcherna.

MFF ställde upp med följande startelva.
Tobias Uddenäs
Jetmir Useinovski-Alex Blomqvist - Filip Helander - Pa Konate
Tobias Lewicki-Skerdilaid Gashi- Kristoffer Jeppsson-Simon Kroon
Erik Pärsson - Dino Islamovic

Början av matchen är ganska jämn spelmässigt. Första fem minutrarna inga direkta chanser. Efter ca 6-7 minuter får Åtvidaberg en bra chans då en långboll på något märkligt sätt letar sig igenom MFFs backlinje och Åtvidaberg anfallare i relativt fritt läge lite från kanten avslutar utanför.

MFFs första chans kommer efter ca 12 minuter. Tobias Lewicki avancerar fram längs kanten, slår ett inlägg som Skerdilaid Gashi tar emot, gör en snurr med bollen och avslutar men målvakten räddar utan större problem. Efter ca 15 minuter så tar Åtvidaberg ledningen med 0-1. En långboll som återigen letar sig igenom och friställer Åtvidaberg spelare. Jag tycker personligen det ser ut som offside, men iallafall, Åtvidaberg spelaren rundar Uddenäs och rullar in 0-1.

MFF trummar på ganska bra efter baklängesmålet. De försöker spela fotboll längs marken och det är inte speciellt mkt långbollar. Bra chans efter ca 24 minuter då Lewicki slår inlägg som Erik Pärsson nickar i ribban. Medan jag står och funderar på denna chans gör MFF 1-1 och jag ser tyvärr inte upprinnelsen. Erik Pärsson rullar iallafall bollen i sidled fri med målvakten och Simon Kroon rullar in bollen i tom bur. Någon i publiken ropar "Bra Dino" så antagligen var han inblandad också....

Efter 1-1 så tar MFF över alltmer och det är relativt bra fart på kantspelarna Simon Kroon och Tobias Lewicki. Efter ca 30 minuter så snurrar Kroon upp två Åtvidabergspelare inne i straffområdet, den senare av de två hakar upp Kroon och straffen känns solkar. Tobias Lewicki skjuter kontrollerat in 2-1 till MFF.

Bara några minuter senare gör Simon Kroon en egen raid på högerkanten och bryter in in straffområdet. Han skjuter förbi målvakten med bollen tar stenhårt i stolpen. Mkt nära. Ett par minuter senare tar Lewicki mot bollen centralt på mittplan och avancerar genom Åtvidabergs försvar. Försöker avsluta med en skottlobb men bollen far precis över ribban. Dino har sedan ett friläge men målvakten räddar.

3-1 kommer när Lewicki skruvar in en frispark i straffområdet där Dino når högst och kraftfullt nickar in målet. 3-1 i paus.

Andra halvlek blir lite lugnare chansmässigt. MFF kontrollerar spelet och det skapas inte så mkt chanser åt något håll. Tobias Uddenäs gör en fin räddning på Åtvidaberg avslut efter ca 15 minuter i andra halvlek. Ca 20 minuter in i halvleken kommer 4-1, ett riktigt fint mål. Tobias Lewicki har bollen centralt, väggar med Dino Islamovic som ger sig av i djupled. Lewicki chippar bollen över Åtvidabergs backlinje till Dino som fri med målvakten skarvar bollen förbi i mål. Härligt mål.

MFF gör sedan lite byten. Bland annat Nikola Zivanovic kommer in på mittfältet och har några bra genombrott längs högerkanten. Inbytte Kristian Benkö skjuter ett skott i stolpen.

Matchen slutar 4-1, en stabil seger för MFF U-19.