söndag 17 april 2011

MFF U-17 - Landskrona BOIS U-17

Idag på eftermiddagen var det dags för hemmapremiär för MFFs U-17 lag när det var dags för match mot Landskrona BOIS i pojkallsvenskan Elit Södra.

Båda lagen hade spelat varsin match inför dagens, MFF med en bortaseger mot Falkenberg med 7-4 och BOIS med en 2-0 seger mot Lunds BK.

Matchen spelades på konstgräs plan 9 i fint väder med lite lätt vind.

MFF ställde upp med följande startuppställning.

Hossin Lagoun
Eric Undhammar-Edvin Ahmetovic-Jonathan Ekendahl-Gustav Brandt
Piotr Johansson-Emil Grimbe - Jonathan Ericsson Holmqvist - Petar Petrovic
Sadmir Zekovic - Pavel Cibicki

Idag var man glad att man var i tid till matchstart för man kan konstatera att första 15 minutrarna på den här matchen avgör hela tillställningen.

MFF sätter ett väldigt högt tempo direkt från början. På ett inlägg är Pavel Cibicki nära att nicka in 1-0 efter ca 30 sekunder. Ca 1 minut senare nickar samme spelare i ribban. 3 minuter in i matchen kommer 1-0. Cibick tar emot bollen i en omställning på vänsterkanten, går emot sin back, trampar runt på utsidan och placerar fri mot målvakten in 1-0 i bortre burgaveln.

2-0 kommer ca 2 minuter senare, inlägg från höger av Piotr Johanson och Sadmir Zekovic stöter in bollen.

3-0 tilkommer efter hörna ca 5 minuter efter 2-0 målet. Petar Petrovic slår en hörna från vänster och Sadmir Zekovic nickar in bollen.

Innan minut 15 är det också 4-0. Ett inlägg från höger som Pavel Cibicki trycker in i mål från nära håll.

Efter 15 minuters spel och 4-0 är matchen i praktiken avgjord och går i ett lugnare tempo. Landskrona möblerar om lite och får lite mer ordning på sitt försvar.

4-0 i paus. MFF tar ut anfallarna och byter in Flamur Tafilaj och Dino Mesic. MFF fortsätter pressa på och ha spelet men tempot är inte lika furiöst som i inledningen av matchen och skärpan är lite sämre.

Landskrona får in en reducering i andra halvlek på ett inspel från höger men de är givetvis aldrig riktigt nära att göra det till en match.

MFF skapar lite halvchanser i andra utan att få in några fler mål.

4-1 slutar matchen och en stabil start i serien för MFF U-17.