tisdag 8 juni 2010

MFF U-19 - Åtvidabergs FF U-19

Ikväll mötte MFF U-19 Åtvidabergs dito på plan 9 (konstgräs). MFF som förlorade mot IFK Göteborg i förra omgången hade alltså chansen att påbörja en ny segerrad. Åtvidaberg ligger ungefär i mitten av tabellen så här långt in på säsongen.

Laget som ställde upp vid avspark var följande.

Georgios Papavramidis
Jetmir Useinovski-Metin Hamid-Filip Helander-Tobias Malm
Tobias Lewicki-Skerdilaid Gashi-Kristoffer Jeppsson-Joel Mårtensson
Hicham Ali- Niko Petkovski.

Inledningen på matchen är ett ställningskrig med ganska låst spel och inte direkt några chanser att tala om. Första avslutet på mål har Joel Mårtensson efter ca 10 minuter men skottet är löst och vållar inga som helst problem för Åtvidabergs målvakt. Ca 5 minuter senare vaskar Åtvidaberg fram en halvchans men avslutet en bit utifrån till höger går utanför. Den första riktigt bra chansen kommer runt minut 20. Tobias Lewicki slår in ett bra inlägg från högerkanten men Niko Petkovskis nick går utanför. Runt minut 30 gör MFF en omdisponering i startelvan, Joel Mårtensson går upp i anfallet och Hicham Ali tar hans plats på vänter mittfält. Bara några minuter senare så kommer 1-0. Ett inlägg från vänster landar hos Tobias Lewicki som avslutar med vänstern, målvakten räddar men Joel Mårtensson forcerar in 1-0 på returen. Efter målet känns det som att MFF får ett visst övertag halvleken ut. I slutet av halvleken slårTobias Lewicki in ännu ett inlägg i straffområdet och Nico avslutar på nick men inget mål den här gången heller. 1-0 i halvtid.

MFF startar andra halvlek bra. Efter ett inlägg från vänster dyker Filip Helander upp på bortre stolpen och nickar kraftfullt men målvakten i Åtvidaberg räddar smått mirakulöst. Minuten senare utmanar Tobias Lewicki i straffområdet och blir nergjord, domaren pekar på straffpunkten. Hicham Ali stegar fram men lägger tyvärr straffen utanför...fortfarande 1-0. Några minuter efter den missade straffen kommer några väldigt olycksaliga minuter för MFF. 1-1 tillkommer genom ett inlägg från höger som anfallare möter på halvvolley, helt otagbart för MFFs målvakt, mkt snyggt mål. Strax efter målet går Tobias Lewicki på genombrott, skjuter ett bra skott som målvakten räddar och släpper retur på men Niko Petkovskis avslut från svår vinkel går utanför. I Åtvidabergs anfall direkt efter blir det 2-1. Något av en kopia på 1-1 målet, inlägg från höger som missbedöms i MFFs försvar och bollen nickas in i praktiskt taget öppet mål. Resten av matchen blir en jakt på ett kvitteringsmål för MFF. Joel Mårtensson byts ut mot Johan Hammar. I slutet kommer även Egzon Sekiraca in istället för Tobias Lewicki. Ett antal vassa chanser vaskas fram, och många av de på inlägg från vänsterkanten. Kristoffer Jeppson har nickläge nära mål men målvakten räddar bra. Vassaste chansen kommer efter hårt inlägg från Hicham Ali där Niko Petkovski möter på borte men bollen tar stenhårt i trävirket. Även Johan Hammar får i slutet av matchen ett bra nickläge nära mål men bollen går utanför. Med denna press av MFF öppnar sig givetvis laget för omställningar och Åtvidaberg har bland annat ett friläge där målvakt Papavramidis räddar bra.

Matchen slutar 1-2 och andra raka förlusten är ett faktum för U-19. Kanske inte helt rättvist med tanke på matchbilden men understryker ännu en gång hur viktigt det är att få 2-0 målet för att "stänga" matcher.