tisdag 30 juni 2009

MFF U21 - KFF U21

Idag vid klockan 17.00 spelade MFF U21 mot KFF U21 på Malmö stadion, undertecknad var på plats i ett väldigt varmt och kvavt väder.

MFF kom till start med viss rutin i startelvan (Dusan, Halsti, D Durmaz, Kruys, Aubynn), som blandats upp med det mer yngre gardet, (Alex Nilsson, Muamet Asanovski, Pontus Jansson, Tobias Malm, Patrik Karlsson) samt Jimmy Durmaz.

MFF spelar med det numera sedvanliga 4-2-3-1. Alex är längst fram.

Första halvlek är en relativt sömnig historia. MFF har mkt boll, men det är KFF som skapar de få chanserna. Efter en 15-20 minuter gör KFF mål på en nick efter inlägg från kanten. KFF har ytterligare några chanser men där MFF spelare hinner mellan i sista stund. I slutet av halvleken så har KFF en boll i ribban från helt fritt läge. I paus är ledningen för KFF välförtjänt.

I andra halvlek så spelar MFF upp sig rejält, det är mer fart på bollen och KFF mattas betänkligt.

Runt 60:e minuten någonting byts Rick Kruys ut och ersätts av Amin Nazari. Samme Nazari vinner 10-15 minuter senare fint bollen på mittplan och spelar fram till Nikola Petkovski som i friläge faller i närkamp mot målvakten, domaren dömer straff och Jimmy Durmaz gör 1-1. Efter detta börjar MFF jaga segermål och det skapas en hel del småchanser. Snöpligt nog kontrar KFF i slutminutrarna och Lasse Johansson får på ett fint långskott som ställer Dusan i MFFs mål.

Förlust 1-2

Några iakttagelser

-Kruys och Aubynn ser båda väldigt rostiga ut efter långt speluppehåll. Svårt med tempot och framförallt Kruys drog på sig många frisparkar i första halvlek när han inte hann med och fick ta till armarna. Jeff hygglig med bollen med inget riktigt bett i steget idag.

-Dusan hade väldigt svårt med bollen idag, otaliga gånger gick utsparkar och passningar ut över sidlinjerna.

-Muamet Asanovski i en något ovan defensiv mittfältsroll visar att han är en av få i dagens lag som på egen hand kan sätta fart och utmana och därigenom skapa chanser. Även bra passningsspel. Blir lite slarvig emellanåt men ambitionen är alltid rätt.

- Inhoppare Amin Nazari visar varför han rankas som en av de bästa 93:orna i landet. Brytningssäker, bra passningspel och dessutom nära att nicka in ett ledningsmål strax efteråt. Jättelöfte.

-Jimmy Durmaz ambitiös ute på kanten, lite omständlig emellanåt, men försöker hela tiden. Det defensiva jobbet lämnar kanske lite att önska i slutet.

-Ingen större kväll för vare sig Alex Nilsson och Pontus Jansson, men Alex spelade upp sig i andra och visade genombrottskraft. Hade nog flest avslut på mål av samtliga MFF:are.