onsdag 29 juli 2009

MFF J - IFK J 3-2

Återstart i j-allsvenskan Elit södra för MFFs juniorlag ikväll, motståndare IFK Göteborg, på plan 5(?).

Matchen börjar i vad jag tycker är ett ganska långsamt tempo, mkt rullande i sidled i backlinjen och långbollar mot anfallarna, relativt händelsefattigt. Efter ca 15 min åker MFFs högermittfältare Nikola Petkovski på en skada och det blir omedelbart byte, Tobias Lewicki från P16-laget ersätter. Tobias som några minuter senare kommer i ett fint omställningsläge men skottet räddas av IFKs målvakt

MFF försöker rulla boll ganska bra men skapar inga jättechanser. IFK spelar ett rakare spel och hotar bra i djupled bakom MFFs backlinje flera gånger. Runt 20:nde minuten är Chris Mbamba (tror jag) i IFK fri mot MFFs målvakt men hans nick över målvakten går utanför. Ca 10 minuter senare faller ännu en djupledsboll ner bakom MFFs backlinje och i duellen mellan anfallare och målvakt så utdöms det straff, vilket från min vinkel ser helt rätt. ut. Nummer 16 i IFK lägger upp bollen, skjuter, MFFs målvakt räddar men returen rakas i mål. 0-1. IFK fortsätter sitt djupledsspel och har några minuter senare ett skott i stolpen. En situation som mkt liknar situationen vid 0-1 målet inträffar i slutet av halvleken och även denna gång dömer domaren straff, mer tveksam, men dömt är dömt. Straffen sätts säkert i mål och MFF ligger under med 0-2 i paus.

I paus verkar tränarna sortera ut försvarsspelet och MFF ser stabilare ut i andra, tar över mer o mer av spelet, samtidigt som IFK ser nöjda ut med en 2-0 ledning. Efter ca en kvart i andra halvlek gör MFFs vänsterspringare Hicham Ali en fin inbrytning från vänsterkanten och lägger in 1-2 med högerfoten. Samme Hicham gör några minuter senare matchens prestation där han med en rad snurrfinter tar sig in från kanten och avslutar snyggt i målvaktens bortre hörn, 2-2 och kvitterat! MFF har taktpinnen, men efter 2-2 målet lyfter IFK upp spelet utan att skapa några jättechanser. Tio minuter efter 2-2 målet så får Patrik Karlsson, MFFs centrala mittfältare stå och ladda och sikta utanför IFKs straffområde och får på en väldigt fin träff, målvakten chanslös, 3-2! Resten av halvleken försöker IFK trycka på men MFF håller undan relativt problemfritt och har ett antal omställningslägen till 4-2 men matchen slutar 3-2.

Stark vänding av MFF och framförallt kan man framhålla Hicham Alis individuella prestationer i andra halvlek. Även Tobias Lewicki från P16-laget tycker jag gör en bra insats på andra kanten.

I IFK tycker jag anfallaren Chris Mbamba var bäst, rörlig och väldigt inblandad i spelet. Även vänterbacken och lagkaptenen gjorde ett starkt jobb och jobbade hela 90 minuter, hade några soloprestationer på slutet som kunde slutat i farligheter framåt för IFK. En annan sak att nämna var att IFKs anfallare Jetmir Kurti sprang offside så många gånger i första halvlek att t o m de egna lagkamraterna började jämra sig.