fredag 3 juni 2011

MFF U-19 - IFK Göteborg U-19

Ikväll på träningsplan nummer 5 tog MFF U-19 emot IFK Göteborgs dito. MFF på 5:e plats i tabellen (17 p 10 omg) mot serieledarna IFK Göteborg (24 p 10 omg).

MFF ställde upp med följande startelva

Tobias Uddenäs
Anton Mähl-Jetmir Useinovski-Emil Borg-Pa Konate
Nikola Zivanovic-Kristoffer Jeppsson-Alex Blomqvist-Simon Kroon
Erik Pärsson - Dino Islamovic

Efter ca 1 minuts spel så har MFF ett bra frisparksläge lite till höger precis utanför staffområdet. Frisparken slås in mot muren där en av IFK-spelarna tar bollen med hand. Domaren tvekar inte utan pekar på straffpunkten. Simon Kroon lägger upp bollen och placerar den enkelt i mål bakom IFKs målvakt som står kvar på linjen. 1-0.

IFK tar sedan över lite av spelet och pumpar en del långbollar som resulterar i ett antal hörnor. IFK spelar de flesta hörnorna kort med påföljande inlägg och det är lite småfarligt utan att det blir någon jättechans.

Efter ca 10 minuters spel gör MFF 2-0 efter ett fint anfall. En lång boll slås mot området centralt utanför straffområdet. Erik Pärsson går upp och skarvar bollen till djupledslöpande Dino Islamovic som fri med målvakten inte gör något misstag utan 2-0 är ett faktum.

IFK jagar sedan frenetisk en kvittering och tar över spelet rejält under en 10-15 minuters period. De pressar tillbaka MFF och har mkt bollinnehav men skapar egentligen inga direkta farliga chanser. Mitt i värsta IFK-pressen så lyckas MFF ur nästan ingenting skapa ett friläge för Erik Pärsson. Tyvärr får han bollen lite långt ifrån sig och avslutet blir ganska nära målvakten som kan avvärja. IFK fortsätter pressa på utan att skapa några jättechanser. Istället är det nära 3-0 till MFF efter hörna men målvakten räddar på mållinjen.

I slutet av halvleken så jämnas bollinnehavet ut och MFF har mer boll. IFK skapar dock två ganska bra chanser. Först så spelar pigge Andreas Peterson in bollen till ett nickläge men nicken
går utanför. Några minuter senare har IFK ett fint anfall där bollen släpps bakåt från anfallare till mittfältare som skjuter strax utanför.

2-0 i paus till MFF. Sammanfattat kan man säga att IFK har mest boll och kanske mest spel, men MFF gör målen och skapar även i övrigt de farligaste chanserna. För IFK är det på vänsterkanten det händer, med pigge Andreas Pettersson och Sam Larsson (lillebror till vår Daniel Larsson för övrigt). MFF är farliga framåt men har under första halvlek väldigt svårt att hålla bollen inom laget.

Andra halvlek börjar ganska jämnt spelmässigt. IFK har de första chanserna. Först en bra frispark som målvakt Uddenär parerar. Sedan en bra IFK-hörna som nickas ner i backen från nära håll men Uddenäs får undan bollen med handen.

Ca 20 minuter in i andra halvlek så kommer 3-0. På en lång utspark så hinner inbytte Kristian Benkö före sin back och petar bollen förbi målvakten som med sin kropp fäller Benkö. Domaren pekar på straffpunkten. Varför målvakten inte blir utvisad är oklart. Nåväl, straff iallafall. Simon Kroon stegar fram och sätter enkelt 3-0.

Efter detta mål så tappar IFK påtagligt. Vet inte om de ger upp mentalt eller om fysiken tryter, men MFF tar över spelet och börjar hålla i bollen på ett mkt bättre sätt. Egzon Sekiraca kommer in på höger mittfält och efter några minuter får han till ett bra inlägg som Benkö nickar strax utanför.

4-0 kommer till efter ett långskott (från Benkö?) som målvakten inte kan hålla utan släpper retur. På returen dyker Egzon Sekiraca upp och placerar in 4-0 målet.

5 minuter senare kommer 5-0 och det är ett väldigt snyggt mål. Simon Kroon driver fram längs vänsterkanten, lurar sin försvarare och går på insidan. Väl förbi drar han till med högerfoten, bollen far som en projektil in i bortre krysset. Helt otagbart.

Givetvis är nu matchen körd för IFK sedan länge men Andreas Peterson lyckas iallafall på slutet skapa fram en farlig chans men Uddenäs lyckas parera och returen rensas undan.

Slutresultat 5-0 och MFF kan börja titta uppåt i tabellen igen.