söndag 1 februari 2009

Sliper lämnar, Nazari signar, seger för juniorerna

Daniel Sliper går till GIF Sundsvall. Jag kommer ihåg när Sliper kom till MFF, hade stora förhoppningar på honom, han har haft svårt att ta det där sista steget. Bara att önska honom lycka till framöver!

Amin Nazari skriver på treårigt u-kontrakt. Har inte sett Amin själv i spel, men hans storebror Omid är duktig i juniorlaget. Kanske bröderna Nazari på MFFs mittfält i framtiden? Långt dit, men talangen finns där onekligen.

Var för övrigt nere och kollade på juniorlaget mot AB Köpenhamns juniorer, matchen spelades i lördags på konstgräsplan 9. Brrr, va kallt det var! Spelet värmde dock, jag missade lite av matchen i början men segern skrevs till 6-2 (tror jag). Var lite nyfiken på nyförvärvan Nenad Stojadinovic och Dardan Rexhepi, både spelade i andra halvlek och gjorde helt ok ifrån sig. Dardan var väldigt stark i sin bollmottagning. Alltid roligt att se juniorerna spela, det händer alltid mkt och det vimlar av bra talanger.

7 kommentarer:

  1. Du får hålla fanan högt nu när Sven lagt ner sin blogg. Bra initiativ att även följa U-21 och juniorerna. Keep up the good work.

    SvaraRadera
  2. Tack för dina vänliga ord.

    Jag tror och hoppas att Sven kommer tillbaka med en blogg snart, jag uppskattar verkligen hans blogg.

    Jo, det är inte så många som följer U21 och juniorerna så jag tänkte att det kunde vara ett intressant område för andra MFF-supportrar.

    SvaraRadera
  3. instämmer helt med det du säger om juniorerna. Såg också lite av juniormatchen mot köpenhamn. Gillar denna nya spelaren från lund. Vad kan du säga om honom och hans spelstil?

    SvaraRadera
  4. Anonym
    Jag kan inte säga så mkt, har bara sett honom en halvlek nu mot Köpenhamn (kan ha sett honom tidigare men inte tänkt på det), men vad jag kunde se är det en stor stark kille med väldigt bra bollmottagning och verkar vara giftig inne i boxen.

    Vet att han är född 92 och har länge varit en av de bästa anfallarna i Skåne i den åldern, spelar i Skånelaget etc och har gjort mkt mål i pojkallsvenskan.

    Vi får hoppas att MFF kan utveckla honom ytterligare nu genom spel i J-laget.

    SvaraRadera
  5. hej. undrar vem du tycker har mest chans av u-truppsspelarna att komma upp till alaget?

    SvaraRadera
  6. Tack Jon!

    Till anonym
    Du menar av de som spelar i juniorlaget idag? Det är svårt att säga. Skulle tro att den som ligger närmst är Pontus Jansson, anfallaren som spelade en hel del i U21-laget förra året.

    Samtidigt ska man säga att sånt där kan ändras snabbt bland så unga spelare, en del utvecklas tidigt för att sedan stagnera, andra utvecklas lite långsammare till en början för att sedan ta ordentlig fart.

    Tänk bara en sån spelare som Rasmus Bengtsson som vid 20 års ålder bedömdes som en spelare som inte var något för MFF, han gick till Trelleborg, började spela mer regelbunden A-lagsfotboll på hög nivå, och fick en fantastisk utveckling.

    Det är av dessa skäl jag tycker samarbetet med IFK Malmö är bra, det ger spelare en längre chans att utvecklas.

    SvaraRadera